Skocz do zawartości

Uszkodzony PDF

pomsee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie, może ktoś pomoże mi w kłopocie:
Mam na dysku bezcenną książkę Fallou o guzikach francuskich zapisany w formacie PDF a właściwie to ją miałem ponieważ Adobe Reader przestał czytać ten dysk i wyświetla informację, że jest on uszkodzony. Czy istnieje sposób aby go uratować? HELP!!!
Napisano
1. Podgląd pliku przez Adobe reader(radzę przeinstalowac i doinstalować wszelkie potrzebne wtyczki) lub innym programem do obsługi pdf(o ile sie nie mylę to potrafią wyciąć złe sektory pliku)
2. Podgląd przez Firefoksa z obsługą pdf
3. Zainstaluj drukarkę PDF i prawym przyciskiem klikasz na plik Drukuj" i powinno wydrukować jeszcze raz plik
4. Załamać ręce i w odwecie wyrzucić HDD-ka przez okno, ew. potraktować wykrywaczem :)
Napisano
przestał czytać dysk? czy plik?

podeślij do mnie ten plik (kontakt via formularz) lub wrzuć go w sieć i wklej link celem pobrania.
Napisano
Nie wyraziłem się precyzyjnie. Cały dokument czyli dwa foldery znajduje się na płycie DVD, której Adobe Reader nie może odczytać i podaje tylko komunikat o błędzie.
Napisano
czyli plik (PDF) możesz skopiować z płyty na twardziela i wysłać np mailem, etc?

czy z płyta już jest tak złe, iż ta czynność także jest niemożliwa do wykonania?
Napisano
Płyty nie można skopiować a i ciężar pliku jest spory, ok 2 giga.
Próbowałem już różnych myków ale bez skutku no w desperacji teraz jestem.
Napisano
2 giga jeden plik pdf? :-)

to w takim razie płyta, sprawdź jeszcze napęd, wrzuć inną płytę, spróbuj coś otworzyć, etc.

ja tam nie ufam takim optycznym nośnikom danych (chyba ze coś sobie leży nieruszane w szufladzie przez weki), lepsze rozwiązanie to w dzisiejszych czasach dysk zew. na usb, no ale to tak lekko odbiegając.
Napisano
Tak mi jeszcze do głowy przyszło... różne napędy różnie czytają płyty, spróbuj u jakiegoś kolegi, może będzie miał lepszy napęd i da się skopiować? Ja to przetestowałem i na większości przypadków działa...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie