pomsee Napisano 21 Październik 2008 Autor Napisano 21 Październik 2008 Panowie, może ktoś pomoże mi w kłopocie:Mam na dysku bezcenną książkę Fallou o guzikach francuskich zapisany w formacie PDF a właściwie to ją miałem ponieważ Adobe Reader przestał czytać ten dysk i wyświetla informację, że jest on uszkodzony. Czy istnieje sposób aby go uratować? HELP!!!
Swiety82 Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 1. Podgląd pliku przez Adobe reader(radzę przeinstalowac i doinstalować wszelkie potrzebne wtyczki) lub innym programem do obsługi pdf(o ile sie nie mylę to potrafią wyciąć złe sektory pliku)2. Podgląd przez Firefoksa z obsługą pdf3. Zainstaluj drukarkę PDF i prawym przyciskiem klikasz na plik Drukuj" i powinno wydrukować jeszcze raz plik4. Załamać ręce i w odwecie wyrzucić HDD-ka przez okno, ew. potraktować wykrywaczem :)
ms Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 przestał czytać dysk? czy plik?podeślij do mnie ten plik (kontakt via formularz) lub wrzuć go w sieć i wklej link celem pobrania.
pomsee Napisano 21 Październik 2008 Autor Napisano 21 Październik 2008 Nie wyraziłem się precyzyjnie. Cały dokument czyli dwa foldery znajduje się na płycie DVD, której Adobe Reader nie może odczytać i podaje tylko komunikat o błędzie.
ms Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 czyli plik (PDF) możesz skopiować z płyty na twardziela i wysłać np mailem, etc?czy z płyta już jest tak złe, iż ta czynność także jest niemożliwa do wykonania?
pomsee Napisano 21 Październik 2008 Autor Napisano 21 Październik 2008 Płyty nie można skopiować a i ciężar pliku jest spory, ok 2 giga.Próbowałem już różnych myków ale bez skutku no w desperacji teraz jestem.
Swiety82 Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 Ale napęd czyta płytę i pokazuje że plik jest?
ms Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 2 giga jeden plik pdf? :-)to w takim razie płyta, sprawdź jeszcze napęd, wrzuć inną płytę, spróbuj coś otworzyć, etc.ja tam nie ufam takim optycznym nośnikom danych (chyba ze coś sobie leży nieruszane w szufladzie przez weki), lepsze rozwiązanie to w dzisiejszych czasach dysk zew. na usb, no ale to tak lekko odbiegając.
Swiety82 Napisano 21 Październik 2008 Napisano 21 Październik 2008 Tak mi jeszcze do głowy przyszło... różne napędy różnie czytają płyty, spróbuj u jakiegoś kolegi, może będzie miał lepszy napęd i da się skopiować? Ja to przetestowałem i na większości przypadków działa...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.