Mir_2000 Napisano 20 Październik 2008 Autor Napisano 20 Październik 2008 Proszę o pomoc w ustaleniu w jakim rodzaju wojska służył ten żołnierz carski (może komuś uda się odczytać rangę?). Zdjęcie zrobione we Włocławku tuż przed I Wojną Światową lub tuż po jej wybuchu. Dziękuję
Mir_2000 Napisano 21 Październik 2008 Autor Napisano 21 Październik 2008 A można z tego zdjęcia jaki stopień wojskowy miał ten żołnierz? Niestety zdjęcie jest trochę nieostre i nie mogę rozpoznać herbu guberni. Biorąc pod uwagę miejsce wykonania zdjęcia powinna być to gubernia warszawska lub gubernia płocka. Gdyby ktoś mógł pomóc w odszyfrowaniu będę wdzięczny. W razie potrzeby mogę wysłać zdjęcie w dużej rozdzielczości na maila.
abcd Napisano 20 Październik 2008 Napisano 20 Październik 2008 żandarmeria, pod bączkiem herb gubernii.
Swiety82 Napisano 20 Październik 2008 Napisano 20 Październik 2008 co jest po prawej stronie zdjęcia napisane?
Mir_2000 Napisano 21 Październik 2008 Autor Napisano 21 Październik 2008 Po prawej stronie widnieje nazwisko fotografa i miasto gdzie zostało wykonane - WŁOCŁAWEK. Byłem nawet w tym zakładzie (ocalał jakimś cudem) ale niestety nie ma archiwum z tamtego okresu.
Pytanie
Mir_2000
Proszę o pomoc w ustaleniu w jakim rodzaju wojska służył ten żołnierz carski (może komuś uda się odczytać rangę?). Zdjęcie zrobione we Włocławku tuż przed I Wojną Światową lub tuż po jej wybuchu. Dziękuję
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.