Skocz do zawartości

Guzik do ID

ukalek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kolego Wojciech82: nie wiem co wnosi do wątku twoja wypowiedź, ale nie ma takich guzików jak 'PRL' to jest guzik wzoru 1952!
guzik po lewej stronie to nie Napoleon, tylko zapewne Królestwo Kongresowe.
pozdro!!
Napisano
ukalek jakie ucho ma ten guzik ze skrzyżowanymi armatami? Jest płaski czy wypukły? Ma sygnatury?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 08:51 12-10-2008
Napisano
Witam!
Własnie o taką odpowiedz mi chodziło, że jest to guzik wz.52, bo to, że z okresu PRL to się domyśliłem sam (zuch!) :).
Guzik po lewej to guzik z okresu Księstwa Warszawskiego (tak mi pisał bodajże kolega Pomsee jak wklejałem kiedyś poprzednią sztukę). Z tyłu ma normalne uszko. Sygnatury Jedicke, W Warsz, syrenka i numer. Pozdrawiam i dzięki za ID.

ps.
Jarek hehehe, wypadł Ci z kieszeni to sobie wziąłem ;).
Napisano
Moim zdaniem guzik Jedickego z lufami armatnimi - to guzik od munduru oficera artylerii z okresu Królestwa Kongresowego i Powstania Listopadowego. Jeśli dobrze pamiętam to Jedicke w okresie wojen napoleońskich jeszcze nie produkował guzików.
Pozdrawiam
Napisano
No własnie ktoś tak go zidentyfikował wcześniej, bo to już moja druga sztuka tego guzika (tego udało mi się nie trafić saperką ;)). Czyli jednak kolega 8total4 a nie Pomsee wcześniej zidentyfikował.
Tak czy inaczej dzięki panowie, pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie