Skocz do zawartości

Nic dodać, nic ująć

JackW

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Po pierwsze primo- prawo nawet głupie jest prawem i obowiązuje. Po drugie primo- proponuję poznać więcej informacji odnośnie zdjęcia, na podstawie którego wykonano pomnik ( zwłaszcza, że nie jest/będzie to jedyny egzemplarz ).
A, gdy już Zbyniu zapoznasz się z tematem- prawdopodobnie zmienisz zdanie.

Choć określenie komuch było nader sprytne i dwuznaczne.

Pozdrawiam.
Napisano
Jacku (?) a możesz rozwinąć swą myśl, nie ograniczając się do wstawienia kolejnego śnurka?
Bo nie bardzo łapię- masz zastrzeżenia do prawa budowlanego, cytujesz inspirację autora rzeźby, czy też przyznajesz, że nikt nie wie kto pozwolił na taki wygląd pomnika?

Każde z powyższych pytań ma uzasadnienie w Twoim śnurku.

Pozdrawiam.
Napisano
Tak sobie po prostu, podczas przeglądania prasy, naszły mnie ponure refleksje. Dlaczego, u nas, za każdym nawet najbardziej tragicznym wydarzeniem kryje się podtekst polityczny. Mogę się założyć, że głównym motywem usunięcia rzeźby była obawa, że nasi aktualni sojusznicy i „bracia” się obrażą. Przecież istnieją u nas również pomniki na które nikt nie wydał zgody - i sobie stoją. Motyw z pomnika, sfotografowany czyli prawdziwy nie wydumany, mam przed oczami. Zobaczyłem to zdjęcie zresztą na tym forum, przeczytałem również o rozmiarze tych „bratnich” mordów. Nie mogę się pogodzić, że jedni mordercy są be a inni cacy. Jak zawieje wiatr historii. I tyle moich refleksji.
Napisano
Ale tak jest, było i będzie zależnie od opcji politycznej jaka jest akurat przy władzy jedne rzeczy i ludzie są pożądani, a inni nie i skazani są na banicję!!!
Napisano
Dalej nie łapię. Znaczy się to dobrze, że te inne pomniki stoją czy nie?
Rzecz druga- a o co chcesz się założyć i czy pamiętasz, że takie długi" podobnie jak karciane to długi honorowe?
Sam zaprzeczasz śnurkowi- skoro widziałeś to zdjęcie a jednocześnie przyznajesz rację pomysłodawcy pomnika to na logikę rozdwojenie jaźni.

Ale mną się nie przejmuj, ja zły człowiek jestem.

PS A słyszałeś o demontażach pomników budowanych przez mniejszość niemiecką i o zastrzeżeniach, że żelazny krzyż = hitleryzm?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie