esterendensen Napisano 10 Październik 2008 Autor Share Napisano 10 Październik 2008 jak wyzej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 10 Październik 2008 Autor Share Napisano 10 Październik 2008 Patron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 10 Październik 2008 Share Napisano 10 Październik 2008 A mówiłem, że żagański Sherman jakiś kanciasty? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 10 Październik 2008 Share Napisano 10 Październik 2008 Ps. Teraz mi się przypomniało...Obok tych tanków miało powstać muzeum, zajeżdżało się od prawej strony, jakieś działko już tam stało, nie wie ktoś czy te muzeum już funkcjonuje czy jeszcze nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 10 Październik 2008 Autor Share Napisano 10 Październik 2008 Muzeum powstaje,zbieraja eksponaty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 10 Październik 2008 Autor Share Napisano 10 Październik 2008 Jakies takies zelazla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 10 Październik 2008 Autor Share Napisano 10 Październik 2008 I takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 10 Październik 2008 Share Napisano 10 Październik 2008 ooo, nawet teciaka mają jakiegoś nowego? Nie wiedziałem...esternednsen a widziałeś tego teciaka z kamienia pomiędzy pierwszymi blokami na zieleńcu? :D że niby rzeźba-czołg :)Fajne, postawiłbym coś takiego u siebie w ogrodzie hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 10 Październik 2008 Autor Share Napisano 10 Październik 2008 Widzialem,ja w tej jednostce odsluzylem rok na drugim batalionie czolgow.Rok i jeszcze 1,5 miesiaca doslugi...Ta rzezba nie z kamienia,tylko blachy wyspawana byla.Pytalem wczesniej,gdzie mieszkasz kolego Swiety82.Ja jestem z Zar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 10 Październik 2008 Share Napisano 10 Październik 2008 Żagań, Sagan, jak zwał kiedyś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 10 Październik 2008 Autor Share Napisano 10 Październik 2008 A wiec skoro pamietasz dawna nazwe,to moze pamietasz tez jak w tej poniemieckiej jednostce stacjonowal jeszcze Erwin Rommel ze swoimi pancernymi zagonami?Ja pamietam,ze jak szlo sie na obsluge sprzetu na garaze,to pod sufitem na zelbetowych belkach stropowych byly jeszcze niemieckie napisy gotykiem pisane.Chcialbym trafic na smietnik,ktory urzadzili ruscy po zajeciu koszar.Tam to by sie czlowiek oblowil... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 10 Październik 2008 Share Napisano 10 Październik 2008 Generalnie nie wiem o tym nic, a poza tym skąd pewność że ruski robił jakieś znaczące porządki w jednostce?Za to wiem, że robili takie porządki z wieloma domami w Żaganiu, i wszystko zwozili na jedno miejsce-jeden wielki śmietnik w jednym miejscu...Ale ciekawy temat rozpocząłeś, masz więcej info o Rommlu na naszych ziemiach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 10 Październik 2008 Autor Share Napisano 10 Październik 2008 Nic konkretnego,ale ponoc na poligonach Karliki i Joanna cwiczyly sie oddzialy Afrika Korps.Znasz knajpe 3po3 w Zaganiu na przeciwko jednostki tzw Zagan-miasto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 10 Październik 2008 Share Napisano 10 Październik 2008 kojarzę knajpę, ale w środku nie byłem, a co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 10 Październik 2008 Autor Share Napisano 10 Październik 2008 Aha a to ten niby sherman,co z Iraku przylecial.Na kolach napedowych po trzynascie zebow.PS- knajpa jest bardzo fajna,poza tym wlasciciele to moi wieloletni znajomi(bardzo sympatyczni).Duzo ciekawych ludzi tam przychodzi,jest z kim i o czym porozmawiac.Znam z Zagania kilku motocyklistow(prawdziwych,nie tych co japonczykami smigaja).Tak sie zastanawiam,czy sie znamy,ewentualnie mamy wspolnych znajomych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 10 Październik 2008 Share Napisano 10 Październik 2008 Wypijemy kiedyś piwko to się poznamy :)Nic straconego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 10 Październik 2008 Share Napisano 10 Październik 2008 M36 przypłynął z Iraku bez orginalnych kół napinajacych. Co on ma teraz zamontowane w ich miejsce? Bo na koło od Shermana to nie wygląda? Co to jest? Czy ktoś wie, lub miałby możliwość zrobienia dokładniejszego zdjęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 10 Październik 2008 Autor Share Napisano 10 Październik 2008 Na zyczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Napinające, te z tyłu, bez zębów. To są napedowe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 13 Październik 2008 Autor Share Napisano 13 Październik 2008 O kurde,ale gafa.Oczywiscie wiem,ktore sa ktore,ale wczesniej ktos tam pytal o ilosc zebow i tak z rozpedu wstawilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.