Skocz do zawartości

SHERMAN

esterendensen

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec skoro pamietasz dawna nazwe,to moze pamietasz tez jak w tej poniemieckiej jednostce stacjonowal jeszcze Erwin Rommel ze swoimi pancernymi zagonami?Ja pamietam,ze jak szlo sie na obsluge sprzetu na garaze,to pod sufitem na zelbetowych belkach stropowych byly jeszcze niemieckie napisy gotykiem pisane.Chcialbym trafic na smietnik,ktory urzadzili ruscy po zajeciu koszar.Tam to by sie czlowiek oblowil...

Generalnie nie wiem o tym nic, a poza tym skąd pewność że ruski robił jakieś znaczące porządki w jednostce?

Za to wiem, że robili takie porządki z wieloma domami w Żaganiu, i wszystko zwozili na jedno miejsce-jeden wielki śmietnik w jednym miejscu...

Ale ciekawy temat rozpocząłeś, masz więcej info o Rommlu na naszych ziemiach?

Aha a to ten niby sherman,co z Iraku przylecial.Na kolach napedowych po trzynascie zebow.PS- knajpa jest bardzo fajna,poza tym wlasciciele to moi wieloletni znajomi(bardzo sympatyczni).Duzo ciekawych ludzi tam przychodzi,jest z kim i o czym porozmawiac.Znam z Zagania kilku motocyklistow(prawdziwych,nie tych co japonczykami smigaja).Tak sie zastanawiam,czy sie znamy,ewentualnie mamy wspolnych znajomych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie