historian Napisano 6 Październik 2008 Autor Share Napisano 6 Październik 2008 12 października godz.12.00 w Muzeum wsi radomskiej widowisko oparte na epizodach z historii działalności Oddziału Wydzielonego WP mjr H.Dobrzańskiego Hubala". Sceny walk wrześniowych a następnie walk hubalczyków z udziałem sprzętu zmechanizowanego, artylerii, samolotu i grup reko. z Łodzi Kielc, Iłży, Kozienic, Radomia, Gliwic, Tomaszowa Maz. Więcej na forum głównym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 w Iłży jest tylko Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznej 51 pułku piechoty Strzelców Kresowych o żadnej grupie reko-koko" nie słyszałem:)51 pp Strzelców Kresowych zjawi się pewnikiem lecz nie wiadomo w jakim składzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kres Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 Pewnie chodzi o GRH 17 Infanterie Division z Kozienic która ma także członków pochodzących z Iłży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtVee Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 auuu, zapowiedź 5 dni przed imprezą?? nie wiem, czy zdążę wyleczyć kaca po sobotnich imieninach ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 Ilu rekonstruktorów będzie , broń strzelająca też?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 zaraz zaraz Iłżecka cześć 17 DI jest na naszym wikcie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kres Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 to ja już niczego nie wiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
historian Napisano 6 Październik 2008 Autor Share Napisano 6 Październik 2008 Słuszna uwaga co do używania pełnych nazw grup, przepraszam to efekt pośpiechu...ale do rzeczy: Uczestników będzie ok. 100, broni strzelającej ok. 30 w tym kilka maszynowej i jedno działo, kilka eksplozji pirotechnicznych. Nie chodzi nam o konkurowanie z największymi widowiskami tego typu a raczej zaprezentowanie widzom klimatycznego spektaklu w scenerii, której nie zastąpią domki z tektury i sklejki. Ma być i batalistycznie i artystycznie. Dla grup przyjezdnych, szczególnie dla tych, którzy będą już w sobotę na rekonesansie, będzie to okazja do zrobienia sobie fotografii w autentycznych zagrodach z epoki. O ile mi wiadomo żaden skansen w Polsce nie zaryzykował jeszcze takiej imprezy.Pozdrawiam i zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 a właśnie zaryzykował:) Skansen Rzeki Pilicy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 Skansen skansenowi nie równy. Ktoś, kto był w obu tych miejscach, wie na czym polega różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 Ja nie jadę, ze względów rodzinnych, jednak gdybym tylko mógł.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kres Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 Czyli 17-ta w jakim składzie się wybiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 znając życie Iłżecka cześć 17 -tej to będzie Sławek i wuju Grzesiu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 Co swojak obiadek u teściów?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kres Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 a ja wypytuję bo aplikuję do 17-tej:) chyba miałem przyjemność poznać swojaka na Iłży w tym roku. niestety do muzeum nie dotrę, studia...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domi Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 Jeżeli nie będzie padał deszcz to pojadę.Szkoda tylko że rekonstrukcja odbędzie się tak wcześnie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 Na stronie skansenu pisze coś o bezpłatnym dojeździe z dworca pkp, ale będzie przyjazd ze skansenu na dworzec po imprezie i jesli tak to o której godzinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swojak Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 Kres, przypomnij mi się, bo na tegorocznej Iłży wszyscy myśleliśmy o czym innym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kres Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 sprawdź PM:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Jesteśmy świeżo po próbach jutrzejszej inscenizacji Hubalowych Zaduszek". Cudowna lokalizacja, świetny zespół i pogoda na zamówienie. Nie możemy doczekać się jutra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 Zapowiada się niezła zabawa w klimatycznym otoczeniu, z prawdziwą scenerią, a nie ekturowymi" domkami :) Do zobaczenia na miejscu!Pozdrawiam klokiGRH Batalion Tomaszów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Rozumiem, że ekturowe domki", to taki żarcik niewinny...Tekturowe domki" mają tę przewagę, że można je spalić lub wysadzić w powietrze. Czego nie da sie powiedzieć o domkach znajdujących się w skansenie w Radomiu oraz innych skansenach.A dlatego tekturowe, żeby przy wybuchu były w miarę bezpieczne. Erę fruwających desek wielkości dyszla mamy już za sobą, wiem coś o tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Faktycznie sceneria wymarzonaHubala" też Poręba kręcił w starej zapadłych zabudowaniach wsi, przeznaczonych do rozbiórki, dlatego w filmie mogli tam pójść wyjątkowo na całość i spalić realne zabudowania a nie scenografię.Znakomite miejsce do zdjęć, a jeszcze pstrykanych starymi aparatami.Sceny batalistyczne faktycznie tylko z tekturą i słomianką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tosh Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Chlopaki szaruja na dwoch kolach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tosh Napisano 12 Październik 2008 Share Napisano 12 Październik 2008 Zdjecia jeszcze cieple. Tam gdzie usadowili sie motocyklisci, wczesniej przyczil sie koles z kamera. Jak walnal ahtung chyba za nim, uciekl pod deby...Niestety tam mial jeszcze gorzej, bo wlazl w trzy eksplozje i w oblokach dymu wycofal sie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.