Skocz do zawartości

Czy grozi nam globalny kryzys?

balans

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jestem ciekawy Waszej opinii na ten temat, a jeszcze bardziej opinii na temat powodów kryzysu jaki dosięgnął USA, a być może [oby tak się nie stało] dosięgnie niedługo nas wszystkich.
Czy czasem nie jest winny...upadek ZSRR? Nie, to wcale nie takie śmieszne, bo dopóki istniało komunistyczne zagrożenie to świat kapitalistyczny miał się całkiem nieźle, a ludziom żyło się dostatnio. A jak tylko żeśmy" ten komunizm obalili to zaraz wymyślono tam na zachodzie globalizację i maksymalizację zysku, no i się porobiło... Spekulacyjne, wirtualne pieniądze, niespłacalne kredyty udzielane praktycznie bez ograniczeń ubożejącemu społeczeństwu [bo produkcję przeniesiono do Chin], no i wojenki, które kosztują setki miliardów.

Co sądzicie w tym temacie"?
Napisano
Dziś czytałem nt. kryzysu USA, upadku największego amerykańskiego banku. Jak to się ma do Polski? Ano tak że do kryzysu mamy jeszcze daleko, 2 duże banki inwestują w Polskę, otwierają oddziały i dają pracę. Ludzie zarabiają na wyspach, część wraca i buduje domy, część po prostu wydaje i na razie się kręci...
Niepokojące moim zdaniem jest tylko rynek nieruchomości, a głównie ceny mieszkań/domów... kiedyś musi przyjść jakaś kreska na to. Jak mówią starzy inwestorzy-po długiej hossie musi przyjść krach :)
Takie moje zdanie.
Napisano
http://fakty.interia.pl/swiat/news/krym-druga-osetia,1179263
Krym drugą Osetią?

2017 - albo wcześniej
- łatwe" obywatelstwo rosyjskie dla mieszkańców Ukrainy
- z powodu Krymu - secesja Wschodniej Ukrainy
- Pozostała (Zachodnia)Ukraina bez surowców energetycznych - przy słabości NATO i ONZ (pobrzękiwanie szabelką)- państwem marionetkowym, satelitarnym Rosji
- Polska krajem frontowym...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie