mmland Napisano 30 Wrzesień 2008 Autor Napisano 30 Wrzesień 2008 Proszę o identyfikację spinki do mankietów.Srebrna jest ale może ktoś po próbie rozpozna z jakiego okresu i czy herb który jest na niej może coś znaczyc
mmland Napisano 30 Wrzesień 2008 Autor Napisano 30 Wrzesień 2008 sygnatura nie jest zbyt wyraźna ale mi się wydaje że jast tam na biciu po lewej stronie literka K i jakby głowa jakaś zwrócona w prawą stronę oraz cyferka 3,A bicie po prewej stronie to jakby jakiś orzełek lub aniołek
zyg-zag Napisano 30 Wrzesień 2008 Napisano 30 Wrzesień 2008 Czy to nie jest czasem herb Uniwersytetu Jagielońskiego ?
abcd Napisano 30 Wrzesień 2008 Napisano 30 Wrzesień 2008 Ano herb U.J,na próbie srebra trójce z lat międzywojennych litera K znak krakowskiego urzędu probierczego,więc wszystko na właśćiwym miejscu.
Gniewkos Napisano 30 Wrzesień 2008 Napisano 30 Wrzesień 2008 Punca Polska masz tam K- oznaczającą Kraków miejsce cechowania wyrobu, liczba 3 oznacza próbę srebra, głowa kobiety oznaczenie srebra w Polsce, to co jest obok hmm... może jakaś lepsza fotka?jak coś pomieszałem to pewnie traper6 mnie poprawi:)
mmland Napisano 1 Październik 2008 Autor Napisano 1 Październik 2008 Niestety nie mogę zrobic lepszej foto bo sprzęt jaki posiadam nie ma większych możliwości ale ten znak z prawej strony i w rzeczywistości jest trudny do odczytania
traper6 Napisano 1 Październik 2008 Napisano 1 Październik 2008 Moi przedmówcy wyjaśnili Ci już poprawnie wszysto.Dodam tylko od siebie że spinkę wykonano w latach 1963 - 86, a ta nieczytelna punca jest sygnaturą rzemieślnika który ją wykonał.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.