niechludow Napisano 6 Październik 2008 Napisano 6 Październik 2008 Widzę że dobrze znasz kanarki więc poratuj mnie kamracie i podpowiedz jak naprawić 150-kę która ciągle wydaje sygnał. Co się dzieje, jak z tym walczyć?
walker69 Napisano 6 Październik 2008 Autor Napisano 6 Październik 2008 Nie jestem elektronikiem i nie wiem co tam siedzi na płytce w kanarku. Umiem tylko naprawiać proste rzeczy związane z kablami, przełącznikami, gniazdkami (i to przeważnie audio - jestem gitarzystą).Jeden z serwisów jest w Krakowie (Talcomp) i możesz im to przekazać. Być może rozruszał się tylko kabel albo cewka Ci się nadkruszyła ? Pozdrawiam
walker69 Napisano 3 Styczeń 2009 Autor Napisano 3 Styczeń 2009 Przepraszam za odświeżenie swojego kotleta ;) ale w Nowy Rok (i na koniec sezonu) nakręciłem dokładną instrukcję krok po kroku jak zrobić taką regulację głośności w ACE 250/150http://www.youtube.com/watch?v=XpBAxqjYDQIZapraszam zainteresowanych i nie tylko (sympatyków taśmy klejącej na głośniku oraz tym którym kabel od słuchawek nie przeszkadza też).
pawcion123 Napisano 3 Styczeń 2009 Napisano 3 Styczeń 2009 Pozwoliłem sobie zerknać na inne twoje filmy na You tube>> Świetnie grasz kolego gratuluje!!! ja też czasem sobie pobrzdękam, soczysty blusik,to lubie!!! pozdrawiam!!
walker69 Napisano 3 Styczeń 2009 Autor Napisano 3 Styczeń 2009 Spodziewałem się tego - w końcu prawdziwy poszukiwacz kieruje się ciekawością ;) Dzięki wielkie! Fajnie, że ktoś jeszcze lubi bluesiorka! Pozdrawiam!
panadam12 Napisano 3 Styczeń 2009 Napisano 3 Styczeń 2009 a nie lepiej jest zostawic gniazdo sluchawek i wwiercic sie w obudowe i w ten sposob wbudowac potencjometr?
walker69 Napisano 3 Styczeń 2009 Autor Napisano 3 Styczeń 2009 A gdzie jest na to miejsce w ACE ? Jedyna odrobina miejsca to wąska przestrzeń pod klapką na baterie :)
stachu834 Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 chodzi tu o potencjometr logarytmiczny? oznaczany bodajże literką B", bo są jeszcze potencjometry liniowe A". oba typy są ogólnodostępne. do regulacji skali dźwięku używa się logarytmicznych. zwróćcie uwagę przy zakupie żeby nie mieć pretensji do Walkera, że coś jednak nie tak.
sla1971 Napisano 7 Styczeń 2009 Napisano 7 Styczeń 2009 Na tej stronie jest duzo modyfikacji do ACE250,(szkoda ze po angielsku).
sla1971 Napisano 7 Styczeń 2009 Napisano 7 Styczeń 2009 Przepraszam.http://forum.treasurenet.com/index.php?PHPSESSID=39521720a03f64453018235504d5865d&topic=205129.0
kadet Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 panowie wstawiłem potencjometr ( dostałem 250 ohm ) na do datek przemalowałem na zielono i jest SUPER . polecam wszystkim po okresie reklamacyjnym .
kadet Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 tak wygląda po przerobieniu . niestety naklejki nie chciały się ładnie odkleić .
BRAT_MIH Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 Oceniłem filmik, oczywiście wysoko:) Ciekawe czy do Fishera F2 da się podobnie zrobić, muszę go rozkręcić.
walker69 Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Napisano 15 Styczeń 2009 O w mordę! kadet jestem pod wrażeniem kolorku i pota. Dla mnie rewelka. Wklejaj te zdjęcia gdzie się da to wszystkim się spodoba. Lepszy kolor niż w GTI i świetnie się komponuje z żółtym. Rewelka!Naklejki może by odeszły przy delikatnym użyciu opalarki ale z ponownym przyklejeniem gorzej :) BRAT-MIHTaką regulację można zrobić wydaje mi się w każdym wykrywaczu z gniazdem słuchawek i przełącznikiem w nim zawartym. Problem powstaje gdzie znaleźć miejsce na potencjometr w obudowie. Niestety Fishera nie mam więc nie powiem.
kadet Napisano 16 Styczeń 2009 Napisano 16 Styczeń 2009 póki zimno i ziemia zmarznięta to można się pobawić .na łoże własne napisy i jakiś wzorek i wtedy zobaczę jak wygląda .(nie róbcie takich przeróbek przed upływem okresu gwarancyjnego i jeśli nie macie cierpliwości )
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.