malgolka Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Witam serdcznie. mam pewien problem,a mianowicie:Jest nidaleko mojego miejsca zamieszkania zbocze wzniesiena, zwane u nas cmentarzem,i ów cmentarz raczej tam jest, nic by nie było w tym dziwnego,ale jest to miejsce w szczerym lesie bez jakichkolwiek oznaczeń, zawsze mnie to intrygowało, z kąd się tam wziął ów cmentarz.Wczesną wiosną jak zejdą śniegi widać wyrażnie kilkanaście dość dużych,symetrycznie ulokowanych zagłębień.A dzisiaj rozmawiałem z dalszym sąsiadem,i On twierdzi że są to groby ofiar NKWD którzy nie wytrzymali intensywności przesłuchań w sąsiednim miasteczku, a na potwierdzenie tego, ma relacje starszych ludzi, którzy twierdzą że do końca wojny, a nawet do końca akcji Wisła, nie było w tym miejscu żadnego cmetarza.a mój problem polega na tym - gdzie to zgłosić aby coś sensownego w tej sprawie udało się zdziałać.Bo jeśli to prawda to może ktoś odnajdzie szczątki swoich bliskich.Sorry za tak długi wywód,ale chciałem naświetlić jak cała sprawa wygląda. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 sproboj w IPN-ie - najblizszym Twojego miejsca zamieszkanai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malgolka Napisano 27 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Dzięki, choć jakoś nie wierzę aby ruszyli cztery litery i wyszli w teren, ale może się mylę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspiko Napisano 28 Wrzesień 2008 Share Napisano 28 Wrzesień 2008 IPN to wg mnie świetny pomysł, myslę że nie odpuszczą bo pewno wkrótce i tak skończy im się robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malgolka Napisano 28 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2008 Witam, wiadomość do nich poszła,nawet cosik się zainteresowali bo poprosili o pełne moje dane, obaczym co z tego wyniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 28 Wrzesień 2008 Share Napisano 28 Wrzesień 2008 prosimy o informacje co z calej sprawy wyniklo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malgolka Napisano 29 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2008 no jasne ale, to pewnie potrwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malgolka Napisano 19 Październik 2008 Autor Share Napisano 19 Październik 2008 Witam, no i minął prawie miesiąc od momentu jak napisałem do IPN i ciiiszszsza, n napisałem jeszcze dwa razy, wydaje mi się że mają to w głębokim poważaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas P Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 Musisz znaleźć coś bardziej chwytliwego, najlepiej takiego żeby można było namącić tym w obecnej polityce. Do wyjaśniania rzeczy do jakich zostali powołani to ludziki z IPN głowy nie mają ani chęci tym bardziej, że aura teraz mocno niesprzyjającą jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malgolka Napisano 20 Październik 2008 Autor Share Napisano 20 Październik 2008 Macić to chyba nie będę, bo mi jeszcze jakieś teczki wynajdą i dopiero będzie i jeszcze jakaś ksywa się znajdzie, Tolek albo Lolek, ha ha,a że im nie bardzo się chce to trudno,spróbuje z innej beczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 22 Październik 2008 Share Napisano 22 Październik 2008 Jeśli masz coś na sumieniu, to pewnie wynajdą ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.