Skocz do zawartości
  • 0

kurtka skórzana wh?KM?LW?

Kobieras39

Pytanie

Napisano

kurtka skórzana wh?KM?LW?tarfiem taka kurteczke skórzana guziki groszki z tylu sa pelne sygnowane roznie ale z 4 szt to komplet , w srodku podszewka szara i miejsce na dopiecie pagonów prosze o pomoc!

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
miałem kilka lat temu dokładnie taka sama lub bardzo podobna , moja na bank była niemiecka kurtka policyjna ( lata okolo 1960-1980 KRIPO) , guziczki groszki nie były przyszywane ale mocowane w dosc ciekawy za uszko po wewnetrznej stronie nadziana była kolista sprezynka taka jak do pęku kluczy , miałem slad po naszywce policja na jednym z rekawów, generalnie kurtka wspaniała skora nie do zdarcia , biegałem w niej przez kilka lat
Napisano
widzisz mala roznica groszki sa dwu rzedowe a nie jedno jak w kurtce policji a druga sprawa przyszywane są trzecia to ze jeden sygnowany jest np; 16 M i symbol rombu
Napisano
w mojej ewidentnie były dwa rzędy guzików, nawet mnie to czsem wkurzało, ale to tylko sugestja z mojej strony , w mojej podpinka była w kolorze kawy z mlekiem
Napisano
swoja kurtke dostałem od emerytowanego policjanta z Monachium stad mam pewnosc co miałem, sprawdz rekawy po zewnetrznej stronie moze zobaczysz czy sa slady po standardowej landowej naszywce policji
Napisano
Jesli chodzi o guzik , były to groszki z normalnym uchem, które włożone w otwór w skorze wykonany pod guzik od strony wewnetrznej przez ucho przełozona była taka sprężynka która słuzy do noszenia kilku kluczy do zamka np oczywiscie mniejszej srednicy
Napisano
Guziki groszki pelne (2 czesciowe) to glownie po 2 wojnie.
Tez widzialem skorzane kurtki powojenne, policyjne, z groszkami kolory srebrnego, ale nie pamietam kroju.
Napisano
Bardzo podobne do tego w srodku, dwuczesciowe(inna firma, ale tez podobny srodek) mam w plaszczu niemieckim powojennym, tyle ze tam sa nieco wiekszej srednicy.
Napisano
Policyjna powojenna, miałem taką samą. Prawa kieszeń na wylot specjalnie spreparowana żeby można było wiciągnąć broń bez rozpinania kórtki. W lewej górnej zwewnętrznej kieszeni (może w prawej ;)) taki specjalny uchwyt na odznakę policyjną.
Pozdro
Heruss
PS. podobno wzorowana na skórach wojennych ...ale nie widziałem czegoś podobnego na zdjęciach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie