słomek von hammerstein Napisano 5 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2008 W imieniu kumpla proszę o identyfikację tego sreberka. Domyślam się że to kopia ale w związku że nie jestem specem w tym temacie proszę szanownych Majstrów o wypowiedź.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 6 Wrzesień 2008 Share Napisano 6 Wrzesień 2008 Wygląda fajnie pozdrowinia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord_Macragge Napisano 6 Wrzesień 2008 Share Napisano 6 Wrzesień 2008 A próbę jakąś ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 6 Wrzesień 2008 Share Napisano 6 Wrzesień 2008 Co do totenkopfringów to krąży mnóstwo ich kopi od takich za 30 zł które można kupić na każdej giełdzie staroci, po profesjonalne nie do odróżnienia nawet przez wysokiej klasy specjalistę,jako że te sygnety otrzymywali tylko zasłużeni SS-owcy wysokiej rangi sądzę że za oryginalny można by uznać tylko taki który ma ciągłość historyczną(np.odkupiony od rodziny odznaczonego czy z jakiejś znanej kolekcji),lub własnoręcznie ukopany w okolicznościach nie wzbudzających wątpliwości że został podrzucony .Ja słyszałem o znalezieniu 2 t-ringów kilknaście lat temu na Helu i w Czechach ,oczywiście są to informacje zasłyszane i nie sprawdzone do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 6 Wrzesień 2008 Share Napisano 6 Wrzesień 2008 Wrzuć na forum WAF i się dowiesz - zapewne kopia.Faktycznie mieć pewność że oryginał, to trzeba by własnoręcznie wykopać z dobrego miejsca lub nabyć z udokumentowaną historią od jakiejś rodziny. Bardzo rzadkie rzeczy, których właściciele pod koniec wojny ukrywali lub pozbywali się dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 6 Wrzesień 2008 Share Napisano 6 Wrzesień 2008 Nadano ich w sumie niemało,od 1934/45 około 14 500 ,część z nich zapewne cały czas czeka na potencjalnego znalazcę http://en.wikipedia.org/wiki/Totenkopfring Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2008 z ciągłości historycznej to wiem tylko tyle, że kumpel dostał to sreberko od żula za przysłowiowe 5zł ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 6 Wrzesień 2008 Share Napisano 6 Wrzesień 2008 Znakiem tego ciągłość jest raczej mało wiarygodna,zapodaj dokładne zdjęcia sygnetu na forum WAF jak poradził acer,to chyba jedyna rada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 5 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2008 W imieniu kumpla proszę o identyfikację tego sreberka. Domyślam się że to kopia ale w związku że nie jestem specem w tym temacie proszę szanownych Majstrów o wypowiedź.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 5 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 5 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
słomek von hammerstein
W imieniu kumpla proszę o identyfikację tego sreberka. Domyślam się że to kopia ale w związku że nie jestem specem w tym temacie proszę szanownych Majstrów o wypowiedź.
Pozdrawiam.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.