Skocz do zawartości
  • 0

Kana z okopu

GRZESIEK2240

Pytanie

Napisano

co to za kana wykopałem w okopie producent kruup"duzy nr 502"i napis meierei friedrichschagen"była razem z pojemnikami na amunicję puszkami na maski pgaz i amunicją w tasmach w jednym okopie przestrzelona na wylot

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To jeszcze nic. Bez kitu a ja znalazlem dzisiaj obok okopu plakietke miedziana z napisem:Kyffhauserhutte Arten Prov Sachsen" Okazalo sie ze to od niemieckiego urzadzenia do pasteryzacji mleka na 20tys litrow...-moc 50 koni mechanicznych. W tym to chyba niemcy lufy od czolgow chlodzili :DDD
Napisano
Spokojnie bo zlosc pieknosci szkodzi :):)cytuje Bo służyła niemcom do chłodzenia luf od mg w okopie bo leżały obok kany" a ja tobie dziekuje za poprawienie mi humoru:). A na powaznie taka teorie ktora podales uwazam za maksymanie naciagana i wyssana z palca.Pozdrawiam Vorax
Napisano

co to za kana wykopałem w okopie producent kruup"duzy nr 502"i napis meierei friedrichschagen"była razem z pojemnikami na amunicję puszkami na maski pgaz i amunicją w tasmach w jednym okopie przestrzelona na wylot

Napisano
Vorax niezłoszcze sie tylko ta kana ma wycięty otwór w deklu przykrywającym,zrobie zdjęcie to wkleję o rozmiarach 5x5cm zrobiony ostrym narzedziem a pozatym w okopie oprócz kany były 2 lufy,2 skrzynki amunicyjne,2 puszki z maskami m30,pojemnik na lufy do mg i pełno posklejanych juz tasm do mg więc tak wycięta kana mnie do tej teorii naprowadziła(lufy w mg z tego co sie orientuję dośc szybko nagrzewały)Więc na tym swoją teorię oparłem,jeżeli cię rozbawiła to trudno kazdy ma prawo do własnej oceny Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie