wykop39 Napisano 31 Sierpień 2008 Autor Napisano 31 Sierpień 2008 Witam . Mam pytanie do znawców czy istnieją jakieś stare motocykle najlepiej wojskowe posiadające pojemność silnika 50 cm ?? Proszę o pomoc , chcę kupić taki motor . Czy za 2000 - 3000 zł coś takiego dostanę ? Jesli tak to gdzie to najlepiej kupić . Dziękuje serdecznie i pozdrawiam
Hansdekawka Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Do końca II Wojny najmniejsze motocykle miały 100ccm pojemności.Bardzo mało ich służyło w wojsku z powołania.Takie maluchy były jednak nagminnie używane, bo lepiej źle jechać niż dobrze biegać.Najmniejszym popularnym motocykielkiem w wojsku była DKW RT 125. Był to motorek wychodzący już z fabryki w wersji wojskowej.Za 2-3 tysie kupisz taki motorek w stanie : wrak , do roboty.
Klemens Forel Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Gdzie kupić?allegro, łodz motobazr, dizmar-gazeta z ogłoszeniami
wykop39 Napisano 31 Sierpień 2008 Autor Napisano 31 Sierpień 2008 Witam . Motorek nie ma być dla mnie , kupuję go aby móc się zamienić za fanty które mnie interesują . pozdrawiam
Hansdekawka Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Motobazar w Łodzi następny piątek-sobota.
Swiety82 Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Polski komar ma taką pojemność, i też już leciwie wygląda:) a dostaniesz takiego bardzo tanio na pierwszej lepszej wiosce.
wykop39 Napisano 31 Sierpień 2008 Autor Napisano 31 Sierpień 2008 Dzięki Swiety82 , myślę ze taki komarek w dobrym stanie będzie idealny . pozdrawiam
Swiety82 Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Polecam tę stronkę, wszystko na temat Komara, link otwiera podstronę z Galerią, było dość dużo wersji/modernizacji tych jednośladów:http://www.komar.kom.pl/?cmd=galeriaPozdrawiam!
Catadero Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 No jasne, kup Komarka". Skoro pytasz o stare motocykle, najlepiej wojskowe, to taki moflik się nada. Może ciągnąć haubicę albo sprzężoną pelotkę. Po prostym.A tak na poważnie, to najpierw się upewnij, że ten ktoś" się wymieni na komarynkę, a jeśli tak to w jakiej wersji. Trzeba uzgodnić konkrety, żeby Ci później taki pierdopęd nie zagracał obejścia bo widać, że serca do motorków to nie masz i w razie falstartu remontowany nie będzie. C.
Hansdekawka Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Najlepiej , zgodnie z radą kolegi Swiety82 kup komarka, najlepiej Komara-Saharę, to ten koleś jeszcze dołoży Ci fancików.
walker69 Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Chyba wolałbym już Simsona SR-2. Jak się coś zepsuje to można pedałować, jak komarek się zepsuje to już musisz go prowadzić ;)Pamiętaj, że wiele motocykli 100ccm są zarejestrowane na motorower bo pewno o to chodzi.
Catadero Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Haaaaans! Razem możemy niezłą sadzawkę zasilić...C.
wykop39 Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Napisano 2 Wrzesień 2008 Dogadałem sie z gościem . Kupiłem simsona Sr2 . Dzięki wszystkim za podpowiedzi . pozdrawiam
01111977 Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Tak gwoli sprostowania to pierwsze modele komara były jak najbardziej 'spedalone' Pedały w motorowerze maja funkcję rozruchu a talże wspomagania na większych wzniesieniach.Nie życzę nikomu ich używać w codziennej exploatacjii chyba że chce mieć 'łydy' jak Łysek z pokładu idy'.Co do sr2 To jest to bardzo miły motorower ale za małe pieniążki nie nabędziesz pojazdu expolatacyjnego a jedynie 'projekt' i życzę powodzenia w nabyciu części zamiennych do takiego 'projektu'.Do komara natomiast wciąż można kupić większosć częśi zamiennych i to bardzo nie drogo.Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.