Skocz do zawartości

Mała niespodzianka w centrum Raciborza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
rany oczy z guzików???
przecież to pocisk rakietowy od panzershreka w dodatku złamany silnik.
pół tony to ona wazyła razem z przyczepa ziemi :D :D :D
zobaczcie wielkośc trawy. a swoja droga jak legenda rosnie :D
Napisano
Najpierw przeczytajcie i popatrzcie, później marudźcie.

Zdjęcie wstawione ot tak, i nie ma ani słowa o tym, że to omawiany niewybuch. Podpis pod zdjęciem też sugeruje, że nie jest to opisywany pocisk (pewnie to co znaleźli to bomba).

Niewybuchy z okresu II Wojny Światowej mogą być niebezpieczne." I to wszystko. I zdjęcie przedstawia broń z wojny, więc ok.

Niewybuch zabezpieczono przed nagrzaniem promieniami słonecznymi." I niech jeszcze siatką osłonią, żeby motylek nie usiadł.
Napisano
czegos nie rozumiem, tutaj ewakuuja pol miasta,telewizja,radio,prasa,biskup,oslaniaja przed sloncem,a u mojego dziadka na wsi rolnik zahaczyl o taka bombke lotnicza to nikogo nie bylo. A bylo na co popatrzec bo saperzy nie mogli jej wyciagnac, pozyczyli wiec o tegoz chlopa ciagnik marki ursus c-360 zaczepili line stalowa i gazuuuu:) jak to w koncu jest z tymi niewybuchami?
Napisano
Dla mnie ciekawsze jest to, że słuchałem dziś radiaZet i podawano że to bomba dwutonowa, tak się cały dzień zastanawiałem jaki fiks, niemiecka najcięższa bomba SB 2500 ważyła 2,5 tony, jaka cholera by była taka wielka. No i proszę, skurczyła się :) Ach ta magia mediów :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie