leon_rybnik Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Napisano 27 Sierpień 2008 http://www.tvn24.pl/0,1562642,0,1,niewybuch-postawil-na-nogi-caly-raciborz,wiadomosc.htmlPozdro
zbyniek Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Problem jest w tym że ta mała" niespodzianka jest w rzeczywistości duża niespodzianką.pozdr
suchy ss Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Na bombe lotnicza mi to nie wyglada, predzej jakis PF czy cos podobnego:>
okejos Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 rany oczy z guzików???przecież to pocisk rakietowy od panzershreka w dodatku złamany silnik.pół tony to ona wazyła razem z przyczepa ziemi :D :D :D zobaczcie wielkośc trawy. a swoja droga jak legenda rosnie :D
okejos Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 no chyba ze zdjecie to znalezione przez dzienikarzy w necie a faktycznie co innego wykopano tylko nikomu nie pozwolono podejsc
leon_rybnik Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Napisano 27 Sierpień 2008 Dokładnie, wygląda na to, że znowu jakiś dziennikarzyna wkleił jakiekolwiek zdjęcie jakie wpadło mu w łapy.No cóż, profesjonalizm polskich mediów.Pozdro
fraktal Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Najpierw przeczytajcie i popatrzcie, później marudźcie. Zdjęcie wstawione ot tak, i nie ma ani słowa o tym, że to omawiany niewybuch. Podpis pod zdjęciem też sugeruje, że nie jest to opisywany pocisk (pewnie to co znaleźli to bomba).Niewybuchy z okresu II Wojny Światowej mogą być niebezpieczne." I to wszystko. I zdjęcie przedstawia broń z wojny, więc ok.Niewybuch zabezpieczono przed nagrzaniem promieniami słonecznymi." I niech jeszcze siatką osłonią, żeby motylek nie usiadł.
stedke Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 tyle ze na fotce jest pocisk od panzershrecka
senectus Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 czegos nie rozumiem, tutaj ewakuuja pol miasta,telewizja,radio,prasa,biskup,oslaniaja przed sloncem,a u mojego dziadka na wsi rolnik zahaczyl o taka bombke lotnicza to nikogo nie bylo. A bylo na co popatrzec bo saperzy nie mogli jej wyciagnac, pozyczyli wiec o tegoz chlopa ciagnik marki ursus c-360 zaczepili line stalowa i gazuuuu:) jak to w koncu jest z tymi niewybuchami?
MK Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Dla mnie ciekawsze jest to, że słuchałem dziś radiaZet i podawano że to bomba dwutonowa, tak się cały dzień zastanawiałem jaki fiks, niemiecka najcięższa bomba SB 2500 ważyła 2,5 tony, jaka cholera by była taka wielka. No i proszę, skurczyła się :) Ach ta magia mediów :)
fraktal Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Tu jest rozwiązanie całej tajemnicy. Naprawdę warto odejrzeć:) Pod koniec mowa o bombach.http://pl.youtube.com/watch?v=xgn6c33_Wc4
ensiferum3 Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 Ta bomba to najprawdopodobniej amerykańska lub ruska.
a.korbaczewski Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 najprawdopodobniej amerykańska, ruska, niemiecka lub brytyjska
MK Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 pomsee jak chcesz ciąć głupie posty to tnij wszystkie do cholery jasnej, bądź konsekwentny!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.