Skocz do zawartości
  • 0

Wózek

arci

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeśli wszystko z jednego dołka to od razu widać, że druga, skrzynka na ammo do Mausera i pokrywa komory zamkowej z MG-42. Fajne trafienie, takie duże" :)
Napisano
Ja mam takie pytanko czy ten wózek nie powinien mieć mosiężnego mocowania, bo z tego co kiedyś widziałem jarzmo to było odlewem mosiężnym
Napisano
Sorki ale pytanie dałeś cudaczne :) ile moze byc warte? Proste tyle ile ktoś zaoferuje. Nie ma raczej poteznego grona ludzi chcacych podjac sie odbudowy takiego wozka / podstawy . Ceny rynkowe sa stabilne co do przedmiotow wychodzacych non stop a przedmiot typu wykopany i nie typowy raczej nie ma swojej stabilnej ustalonej przez rynek i grono ceny. Ma to swoja warosc historyczna i jest fajnym fantem jednak na kokosy bym nie liczyl. Nie jest to laweta od mg-ty ktorej cene mozna ustalic obserwujac od czasu do czasu rozne aukcje. Na twoim miejscu raczej bym sam podjal sie odbudowy bo przynajmniej ja i pewnie wiekszosc kopie po to aby miec z tego frajde a nie pieniadze.
Napisano
Osobiście bym go nie sprzedał, widać na zdjęciach że stan jest dość dobry, nie powinno być problemu z odczyszczeniem, jedynie trzeba dorobić drewniane szprychy. Mosiężne jarzma były w wózkach wczesnej produkcji, wczasie wojny wszystkie elementy robiono ze stali. A co do ceny to stan magazynowy kiedyś na Allegro poszedł za ok. 1500 zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie