GIWEROLOG_16 Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Napisano 19 Sierpień 2008 WitamZnalazłem takie oto coś :)Proszę pomóc mi to zidentyfikować, jest całkowicie inne niż jakikolwiek nieśmiertelnik a dane by się zgadzały :)Czy jest to blaszka na trumnę tylko że miejsce jej znalezienia na pewno na to nie wskazuje
abcd Napisano 20 Sierpień 2008 Napisano 20 Sierpień 2008 Jak najbardziej jedna z wersji pruskiego nieśmiertelnika wz.1878 . R.I.R 7 wchodził w skład 9 Dywizji Rezerwowej i tu należało by szukać szlaku bojowego itp.
GIWEROLOG_16 Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Napisano 19 Sierpień 2008 WitamZnalazłem takie oto coś :)Proszę pomóc mi to zidentyfikować, jest całkowicie inne niż jakikolwiek nieśmiertelnik a dane by się zgadzały :)Czy jest to blaszka na trumnę tylko że miejsce jej znalezienia na pewno na to nie wskazuje
MK Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 Żołnierz z numerem 114 z 2 kompani 1 batalionu 7 rezerwowego pułku piechoty.
GIWEROLOG_16 Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Napisano 19 Sierpień 2008 Może ktoś wie coś więcej na temat tego batalionu gdzie stacjonował cokolwiek :) Przedmiot ma 5cm długości więc ciekawe co to może być :)Dziękuję za odpowiedź
Parowóz Napisano 20 Sierpień 2008 Napisano 20 Sierpień 2008 nie wyglada to na niesmiertelnik pierwszowojenny - raczej marka do znakowania sprzętu wojskowego
Pytanie
GIWEROLOG_16
Witam
Znalazłem takie oto coś :)
Proszę pomóc mi to zidentyfikować, jest całkowicie inne niż jakikolwiek nieśmiertelnik a dane by się zgadzały :)
Czy jest to blaszka na trumnę tylko że miejsce jej znalezienia na pewno na to nie wskazuje
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.