sławek1989 Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2008 Jaki efekt daje lezakowanie fantów w oleju silnikowym, i jescze jedno naprzykład guziki niemieckie które sa pomalowane farba to czy po moczeniu w oleju farba zostanie uszkodzona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 19 Sierpień 2008 Share Napisano 19 Sierpień 2008 Olej silnikowy jako ropopochodny zmiękcza rdze i ułatwia czyszczenie. Właściwie nie ma znaczenia czy to olej, ropa czy inna nafta. Farbe może rozpuszczać ale nie musi.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 20 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2008 Dzieki. Fanty mocza już sie w oleju silnikowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Odkopuję temacik ponieważ mam pytanie.Wiele mocno zapiaszczonych, lub pokrytych czarnym nalotem monet leży już w oliwie spożywczej już blisko rok, co jakiś czas przecierana, a efekty prawie żadne!W jaki płyn, lub roztwór lepiej wrzucić te kolorki (mosiądz, miedz, cynk) żeby uzyskać lepsze efekty zmiękczające osady?Może w olej silnikowy?Może w ropę?Może jeszcze coś innego?Co nie zniszczy patyny na kolorkach, a pomoże oczyścić - podpowiedzcie Koledzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Niezły jest olej do czyszczenia broni ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ensiferum3 Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 Jakiej oliwie spożywczej?To bardzo ważne! Przejdź się do sklepu i kup dobrej jakości oliwę z oliwek, potrzymaj trochę monety w niej i zobaczysz efekty.Potrzymaj do skutku.U mnie zawsze się sprawdzało.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 18:33 28-08-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 27 Sierpień 2009 Share Napisano 27 Sierpień 2009 różnych oliw używałem:słonecznikowy, rzepakowy, uniwersalny, oliwa z oliwek również, niestety oleje jadalne (to miałem na myśli pisząc spożywcze) nie mogą stać wiecznie, po prostu się psują! Wymieniam wiec co jakiś czas i często na inny typ oleju, szukając najlepszego ;)odnoszę wrażenie że przyklejony piasek pod wpływem oliwy wcale sie nie zmiękcza, lecz jeszcze bardziej zaszkliwia i to mnie martwi.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 18:32 28-08-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmo_sm Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Dlaczego oliwa z oliwek? co ona takiego robi niż inna np słonecznikowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 Mniej śmierdzi i wolniej się psuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 i zawiera kwsy organiczne.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.