tomekcamel Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Napisano 12 Sierpień 2008 Prosze pomożcie mi zidentyfikować ten prawdopodobnie żeton ?
butchcassiddy Napisano 12 Sierpień 2008 Napisano 12 Sierpień 2008 posiadłość (majątek) Iwno". Tyle z łaciny. Co do samego przedmiotu to identyfikację pozostawiam znawcom . Pozdrawiam
abcd Napisano 13 Sierpień 2008 Napisano 13 Sierpień 2008 http://www.odyssei.com/pl/travel-tips/19567.html
abcd Napisano 13 Sierpień 2008 Napisano 13 Sierpień 2008 http://www.nbportal.pl/pl/np/numizmatyka/historia-monet/pieniadz-zastepczy/dominialny-co-to-jest-pieniadz-dominialny
tomekcamel Napisano 15 Sierpień 2008 Autor Napisano 15 Sierpień 2008 Przesylam kolejne zdjecie ...Co oznacza noga nad koroną ?Korona ta to oznaczenie hrabiego ?lub hrabstwa ?Jak wygląda herb bo na tej monecie jest troszke starty ?I Kto dokładnie użył i używał tej monety ?Zapewne żadnych zmianek już nigdzie na ten temat się nieznajdzie ale uznaje zasade kto pyta nie bladzi ...
tomekcamel Napisano 15 Sierpień 2008 Autor Napisano 15 Sierpień 2008 A to droga strona i widniejacy na niej napis 3 stdpn. Prawdopodobnie to ten napis choć glowy niedam sobie uciac ...I ponownie mam kilka pytan :Co oznacza ten napis ? Jaka byla wartosc tej monety na tamte czasy ?I szczerze prosze o Fachowa wycene ...Ja swoja cene znam jednak moze sie zwiekszyc tylko w gore ... z takiego prostego powodu ze jest to chyba ostatnia taka moneta w Polsce :/
tomekcamel Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Napisano 30 Sierpień 2008 Czy jest ktoś w stanie mi pomódz :) ?
tomekcamel Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Napisano 30 Sierpień 2008 Prosze znawców o odpowiedz ...Ciekawe czy ktoś jest w stanie mi coś powiedzieć na temat tego kto dokładnie wydał tą monetke ? Czy wogóle ktoś coś wie ? :)
bandolero Napisano 30 Sierpień 2008 Napisano 30 Sierpień 2008 Tomekcamel, jeśli ktoś lub coś jest w stanie Ci pomódz", to chyba jedynie słownik ortograficzny...
tomekcamel Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Napisano 30 Sierpień 2008 Dzięki za zwrócenie uwagi ale dobrze o tym wiem jestem dyslektykiem oczywiście mógł bym sprawdzać każdy wyraz ale nie mam na to czasu ...Za to nadrabiam zapałem, optymizmem i zainteresowaniem do staroci i historii ...Dzięki za zwrócenie uwagi na nieistotny wątek w tym poście.Prosze uprzejmie o pomoc w ww. sprawie ...Pozdrawiam Tomek :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.