Skocz do zawartości
  • 0

ID. szkrzynka, kabura, zapalnik

IgI

Pytanie

Napisano
Witam
Mam do id. skrzynke, kaburke i zapalnik. Szkrzynka znaleziona na strychu przy rozbiórce starego domku, kaburę wiem tylko, że z LWP, zapalnik ze skrzynką wczoraj przywiozła mi rodzinka ;].

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziękuje wam wszystkim, nawet nie wiecie jak jestem wam wdzięczny :) Wątek uważam za zamknięty.

Pzdr.
Igi
Napisano
Witam
Mam do id. skrzynke, kaburke i zapalnik. Szkrzynka znaleziona na strychu przy rozbiórce starego domku, kaburę wiem tylko, że z LWP, zapalnik ze skrzynką wczoraj przywiozła mi rodzinka ;].
Napisano

Teraz kabura, interesuje mnie do jakiego pistoletu była i mniej więcej rok produkcji, nie moge znaleźć żadnych pieczątek ani nic, jest tylko w środku coś napisane długopisem ale nieczytelne

Napisano
Przecież na zapalniku wszystko masz napisane ;-) - to niemiecki zapalnik uderzeniowy AZ 23 (0,8) umg, o działaniu natychmiastowym lub ze zwłoką 0,8 s. Stosowano go w pociskach kalibru 15 cm.

Pzdr

Grzesiu
Napisano
Thx :) i jeszcze co z tą skrzyneczką, ktoś może wie? albo chociaż macie jakieś strony ze skrzynkami?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie