Skocz do zawartości

Metalowcy z Niemiec o Powstaniu Warszawskim

Kurt

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie czad który sprawia że można chylić czoła:

Niemiecki zespół metalowy Heaven Shall Burn oddał hołd uczestnikom Powstania Warszawskiego. Wideoklip pokazujący losy powstańczej Warszawy obejrzało na portalu Youtube już ponad 128 tys. osób - poinformował serwis TVP Info.
– Dla mnie, jako młodego Niemca, obowiązkiem jest, nie tylko pamiętać i w jakiś sposób rekompensować błędy popełnione przez mój naród w przeszłości, ale również sprawić aby takie wydarzenia już nigdy nie miały miejsca. O powstaniu dowiedziałem się od mojej babci, która pokazywała mi zdjęcia polskich żołnierzy, którzy toczyli nierówną walkę. Zastanawiałem się czy w tak dramatycznej sytuacji zrobiłbym to samo, co Warszawiacy. Czy poszedłbym do boju wiedząc, że szanse są tak niewielkie – mówi serwisowi tvp.info Maik Weichert, gitarzysta i autor tekstów zespołu Heaven Shall Burn.

Ponad pięciominutowa piosenka pt. Armia" została umieszczona na albumie grupy Deaf to our prayers". Na pomysł opatrzenia utworu zdjęciami zniszczonej Warszawy i umieszczenia go w sieci wpadł 22 letni internauta z Gryfina. W tle obrazu słychać ostre metalowe melodie niemieckiego zespołu śpiewającego o powstaniu zgubionych, od których świat odwrócił wzrok". Na końcu klipu pokazane są tłumy Warszawiaków wygnanych ze zniszczonej stolicy. Niewykluczone, że Heaven Shall Burn wystąpi w przyszłym roku na koncercie Pamiętamy’44" z okazji 65 rocznicy wybuchu powstania.
źródło Onet

klip :
http://pl.youtube.com/watch?v=w1dZCUVqj-s
pozdrawiam Kurt
ps.sorki jak już było.

to nie metalowcy a deathcore'wcy :) co do muzy... kawalek swietny,widzialem to na zywo w Bischofschwerdzie rok temu mimo iz na koncercie bylo tylko 5 osob z polski dedykowali to dla polakow:)
swoja droga na zywo urywaja glowe.
Pozdro

Moim zdaniem dobre,ale nie tak dobre jak Sabaton. Natomiast jesli chodzi utwor zespolu Forteca to hmm, idea sluszna i chwalebna ale panowie musza jeszcze duzo cwiczyc,bo technicznie brzmi to kiepsko,jak nie gorzej. Jesli chodzi o Powstanie po polsku to jak na razie Lao Che i potem dlugo dlugo nic. Oczywiscie jest to tylko moja subiektywna ocena.

http://pl.youtube.com/watch?v=Wfe6H9f0wq8

Black metal ze Szwecji o powstaniu warszawskim.

Overkill supreme, bloodletting.
Sacrifice, blood is the price of victory.
Iron claws descend, ruling with supremacy.
Declaration of death, damnation's pride.

Warschau.
Warschau.
Warschau.
"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie