Kurt Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2008 Jak dla mnie czad który sprawia że można chylić czoła:Niemiecki zespół metalowy Heaven Shall Burn oddał hołd uczestnikom Powstania Warszawskiego. Wideoklip pokazujący losy powstańczej Warszawy obejrzało na portalu Youtube już ponad 128 tys. osób - poinformował serwis TVP Info.– Dla mnie, jako młodego Niemca, obowiązkiem jest, nie tylko pamiętać i w jakiś sposób rekompensować błędy popełnione przez mój naród w przeszłości, ale również sprawić aby takie wydarzenia już nigdy nie miały miejsca. O powstaniu dowiedziałem się od mojej babci, która pokazywała mi zdjęcia polskich żołnierzy, którzy toczyli nierówną walkę. Zastanawiałem się czy w tak dramatycznej sytuacji zrobiłbym to samo, co Warszawiacy. Czy poszedłbym do boju wiedząc, że szanse są tak niewielkie – mówi serwisowi tvp.info Maik Weichert, gitarzysta i autor tekstów zespołu Heaven Shall Burn.Ponad pięciominutowa piosenka pt. Armia" została umieszczona na albumie grupy Deaf to our prayers". Na pomysł opatrzenia utworu zdjęciami zniszczonej Warszawy i umieszczenia go w sieci wpadł 22 letni internauta z Gryfina. W tle obrazu słychać ostre metalowe melodie niemieckiego zespołu śpiewającego o powstaniu zgubionych, od których świat odwrócił wzrok". Na końcu klipu pokazane są tłumy Warszawiaków wygnanych ze zniszczonej stolicy. Niewykluczone, że Heaven Shall Burn wystąpi w przyszłym roku na koncercie Pamiętamy’44" z okazji 65 rocznicy wybuchu powstania.źródło Onet klip :http://pl.youtube.com/watch?v=w1dZCUVqj-spozdrawiam Kurt ps.sorki jak już było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nostro91 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 idea wspaniała ale muzyka moim skromnym zdaniem kiepska wolę piosenkę sabatona 40-1 dla nieznających-http://pl.youtube.com/watch?v=eX2F6A81yKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2008 raczej wszyscy znają :Dwięc może po Polsku :Forteca http://pl.youtube.com/watch?v=kWu1pBHnXeQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 to nie metalowcy a deathcore'wcy :) co do muzy... kawalek swietny,widzialem to na zywo w Bischofschwerdzie rok temu mimo iz na koncercie bylo tylko 5 osob z polski dedykowali to dla polakow:)swoja droga na zywo urywaja glowe.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 w 1:22 pojawia się strzelający T-34:P i później parę razy też.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2008 osobiście nie znam kapeli, cytowałem tylko onet :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senectus Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Moim zdaniem dobre,ale nie tak dobre jak Sabaton. Natomiast jesli chodzi utwor zespolu Forteca to hmm, idea sluszna i chwalebna ale panowie musza jeszcze duzo cwiczyc,bo technicznie brzmi to kiepsko,jak nie gorzej. Jesli chodzi o Powstanie po polsku to jak na razie Lao Che i potem dlugo dlugo nic. Oczywiscie jest to tylko moja subiektywna ocena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrSmith Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Jaki jest narodowy sport Polaków?- Walka z przeważającymi siłami wroga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2008 senectus Lao Che to klasyk przez duże K !!!!Zresztą o tej kapeli pisałem na forum już nie raz :Dpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek84pp Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 ile płytek zrobił Sabaton ?ja znalazłem tylko dwie,40:1 to hicior,ale Primo Victoria też rozwala,pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 ok, skoro już mowa o utworach tego typu to proszę to zobaczyć, i wyrazić opinie http://pl.youtube.com/watch?v=rYg4DzivXe4 pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2008 Peja LOLpozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=sjZH68CBXRQ&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 Sabaton nagrał 5 płyt.Fist For Fight (2002)Primo Victoria (2005)-utwór primo victoria najbardziej lubięAttero Dominatus (2006)Metalizer (narana 2002, wydana 2007)The Art of War (2008) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 Mi się podobał ten niemiecki mjuzik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 Peja hehe...Ciekawe kiedy drechy wypuszczą techniawke w tym temacie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 różne kawałki nagrał Peja, niektóre delikatnie mówiąc niecenzuralne, ale tan naprawdę jest warty uwagi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=Wfe6H9f0wq8Black metal ze Szwecji o powstaniu warszawskim.Overkill supreme, bloodletting.Sacrifice, blood is the price of victory.Iron claws descend, ruling with supremacy.Declaration of death, damnation's pride.Warschau.Warschau.Warschau." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 W ten poniedziałek pokazałem 40:1 kolesiowi z USA.Wysłuchał z uwagą, wysłuchał jeszcze raz, spytał czy to prawda,powiedziałem,że tak.On na to ooohhh fuck" i przybił mi piątkę.Zaraz po tym powysyłał linka swoim kolesiom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 16 Sierpień 2008 Share Napisano 16 Sierpień 2008 Przepraszam, powiedział oooohhh fuck, big deal"i wtedy przybił mi piątke.Ciekawostką jest to, że obaj byliśmy gośćmi Niemca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.