wojtekanka Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Napisano 10 Sierpień 2008 Prosze o pomoc w id,z gory dziekuje
wojtekanka Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Napisano 10 Sierpień 2008 Jezeli bedzie trzeba wysle lepsze zdjatka na maila,pozdrawiam
8total4 Napisano 10 Sierpień 2008 Napisano 10 Sierpień 2008 cykaj lepsze fotki, wygląda na monetę z XI-XIIIw. nie mam doświadczenia w tym temacie ale wygląda na coś pochodzenia Zachodniego (Dynastia Ottonów). Zapewne się mylę, ale lepsze fotki na pewno się przydadzą.pozdro!
POMORZANY Napisano 10 Sierpień 2008 Napisano 10 Sierpień 2008 Witam Anglia Henryk III, szterling.PozdrawiamWojtek
VanWorden Napisano 10 Sierpień 2008 Napisano 10 Sierpień 2008 Witam.Anglia oczywiście, ale późniejsza niż Henryk III. 3 kropki i dłuższy krzyż pojawiły się po raz pierwszy za panowania tego króla, ale sam rysunek krzyża jest inny niż na tych wczesnych monetach. Podałem linki na forum Thesaurus,także można spróbować samemu zidentyfikować monetkę.PozdrawiamVW
Grzechotnik Napisano 11 Sierpień 2008 Napisano 11 Sierpień 2008 Trudno ją zidentyfikować bo to ewidentnie obrzynek.Ale mi pachnie to synem Henryka - Edwardem DługonogimMiał tyle wersji swych monet, że tylko Anglicy chyba są w stanie się połapać. podobna?http://www.coinarchives.com/w/results.php?results=100&search=civi-tas
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.