piotr777 Napisano 23 Grudzień 2008 Autor Napisano 23 Grudzień 2008 leniwi pracownicy nie dowieźli ich na wysypisko postanawiając skrócić sobie dniówkę.i jechali 5km w głąb lasu śmieciarką???fajna teoria................podoba mi sięmasz racje 1000WAT!!! broń takich ludzi!!
1000WATT Napisano 23 Grudzień 2008 Napisano 23 Grudzień 2008 Mówię o tym że oskarżać nie masz prawa nikogo do póki nie udowodnisz mu winy,leniwi pracownicy...to tylko jedna z teorii jaką może się posłużyć zaśmiecający,czytaj ze zrozumieniem.Nie bronię takich ludzi wręcz przeciwnie,myślę że nie pokusił byś się o takie stwierdzenie gdybyś wiedział jak mało finezyjnie traktuję takich ludzi gdy się na nich natknę w terenie.Jeśli chcesz coś z tym zrobić to po prostu to zrób i skończ nad tym prawić bo z tego gdybania sprawca na pewno nie poniesie kary.
Cronos Napisano 23 Grudzień 2008 Napisano 23 Grudzień 2008 Kombinujecie i tyle! Zgłosić na policję, czy tam do SL, taki a owaki śmietnik i pana X z rachunków jako domniemanie związanego z tym wywozem. Tym juz sie zajmą odpowiednie służby ,a osoba która to zawiadomienie składa nie ma nic do tego co się później stanie. Najwyzej jako swiadek który to zgłosił przy ewentualnej rozprawie czy cóś:P
piotr777 Napisano 23 Grudzień 2008 Autor Napisano 23 Grudzień 2008 Nie warto się kłócić to ty czytaj ze zrozumieniem bo ci nie wychodzi sprawa jest zakończona już dawno tylko kolega panzerhrabia zapytał jak się sprawa potoczyła\\.pozdro admin PROSZĘ zablokować ten wątek.
1000WATT Napisano 23 Grudzień 2008 Napisano 23 Grudzień 2008 Kolego piotr777 nie rozumiem skąd się bierze u ciebie tak nerwowa reakcja,ja tylko przedstawiłem swój punkt widzenia z którym oczywiście nie musisz się zgadzaćZaś jeśli chodzi o kłótnię to jestem tego samego zdania nie warto się kłócić.
piotr777 Napisano 23 Grudzień 2008 Autor Napisano 23 Grudzień 2008 poniosło mnie sorki...chciałem i wydaje mi się że zrobiłem co należało.pozdro
bossmann1 Napisano 27 Grudzień 2008 Napisano 27 Grudzień 2008 najgorsze jest to ze nadlesnictwo wie kto co i jak wyrzuca.ale jak to szwagry to nic niezrobisz.
bossmann1 Napisano 27 Grudzień 2008 Napisano 27 Grudzień 2008 zrobic koledzy trzeba tak. wziasc wladze lokalne na taczke i wywiesc tam gdzie te smiecie sladowane sa.
Sturmgeschutz Napisano 27 Grudzień 2008 Napisano 27 Grudzień 2008 podaj to do medjów pismaki to jeszcze upiększą i niejeden poleci ze stołka .
MisiekSTRC Napisano 1 Styczeń 2009 Napisano 1 Styczeń 2009 Żal mi takich ludzi, to muszą być jacyś debile jeżeli wyrzucają śmieci do lasu wraz ze swoimi prywatnymi dokumentami .
Huckelbery Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 Sturmgeschutz zgadzam się z tobą-ciekawy pomysł.Najlepiej jakaś gazeta lokalna.
Adamas112 Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 u nas to samo...ale chociarz nie do lasu, tylko na bagna wyworzą... cały kopiec... tv, opony,karnistry po oleju itd... i to właściciele do swojego!
Bandzior26 Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 Taka prawda jak za rękę nie złapiesz to nie udowodnisz bo zawsze się wyprą, że niby to oni tego nie wywieźli a kontener ze śmieciami im ktoś z pod domu ukradł lub inna bzdurę wymyślą.
Horhe Napisano 5 Styczeń 2009 Napisano 5 Styczeń 2009 W Sopocie na Podgórnej 5 mieszka śmieciarz leśny. Będzie płakać i zbierać wszystko.
KRANIK Napisano 6 Styczeń 2009 Napisano 6 Styczeń 2009 widać od razu po ocenie w zeszycie że tatuś z mamusią nie rozgarnięci:)!wal na policję i niech wszystkie kapsle i gwoździe w tym lesie wyzbierają, będziesz miał co czesać:))
mjut Napisano 9 Styczeń 2009 Napisano 9 Styczeń 2009 co do śmieci znajdowanych w lasach też często szukam,do skutku rachunków lub czegokolwiek co może pokazać właściciela i zgłaszam do miejscowych władz. skutkuje. śmieci znikają. radzę wszystkim, żeby tak robili.pzdr
cezo2007 Napisano 9 Styczeń 2009 Napisano 9 Styczeń 2009 Na zachodzie Europy sa specjalne grupy dochodzeniowe utworzone w Policji które przekopuja takie śmieci i szukają rachunkow lub innych namiarów na delikwenta.Kary tam są nawet do 20 000 Euro dla firm które przyłapano i udowodniono winę.Może kiedyś tez sie takich doczekamy,oby jak najszybciej.pozdrawiam.
Klaus BOLS Napisano 9 Styczeń 2009 Napisano 9 Styczeń 2009 wiecie... ludzie wożą smieci gdzies daleko w las, byle dalej od swojego domu... ale ja ostatnio wpadłem do lasu, zawalonego dziesiątkami wielkich worków po nawozie, jakies azoty czy cos... które fruwały po całym lesie sąsiadującym z polem... żeby rolnik se smiecił przy samym polu?
K.O.P. Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 W mojej okolicy ludzie upodobali sobie okopy i ziemianki na wysypiska śmieci.
Piotr4415 Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 na policje ich !!! .koło Mławy tam gdzie mieszkam są bunkry nad zalewem RUDA i ludzie z nich zrobili składowisko śmieci i dzikie wc .... ,aż nerwy biorą bo lubię zwiedzać takie cuda ,,wchodzisz do bunkra a tam guwn.....a albo szkła drewna - tak samo jest - koło Mławy na bunkrach w miejscowości koło Uniszki Ceglane !!!!!!,szkoda że nie ma koło mnie grup miłośników bunkrów tak to bym się od razu zapisał na oczyszczenie tego ......
piotr777 Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Napisano 10 Styczeń 2009 Jeśli jest taka możliwość to zawsze sprawdzam śmieci i biada jak coś znajdę ale nie zawsze tak jest bo ludzie są cwani.pozdro
Tradytor Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Masz racje Piotrze4415 chociaż mieszkam od Mławy 50km to kilka razy zwiedzałem te bunkry fajna sprawa tylko te śmieci a swoją drogą kopałeś może wokół nich ? jeśli tak to były jakieś fajne fanty czy nie ma już tam czego szukać
K.O.P. Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Na Policje to konfidenci chodzą wystarczy ze poda jego nazwisko w internecie..
cezo2007 Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Kolego K.O.P...Mylisz pojęcia...a jednocześnie masz trochę racji..Zlodzieje i inni ludzie z Szarej Strefy mają swoje niepisane zasady...coraz mniej jest takich ludzi ,ale jednak.Co innego dla mnie osobiście zgłosić chamskie zaśmiecenie lasu ,a co innego być społeczniakiem ,siedzieć w oknie i dzwonić na Policję z każdym głupim wezwaniem na podejrzaną osobe.Co do śmieci w lesie to taki skurw...syn nie mysli nic.Dla mnie to tępe chłopki choć z chęci zaoszczędzenia paru zlotych za wywóz śmieci zdarzają sie też ludzie majętni.Konfidentem można nazwać osobę która stale współpracuje z policją i ma róznorakie z tego dzialania korzyści czy to finansowe czy może ulga w wymierzonej karze pozbawienia wolnosci lub inne podobne.Osobiście nie jestem zwolennikiem zgłaszania z wlasnej nieprzymuszonej woli różnych zdarzeń, ale w tej sytuacji nóż sie w kieszeni otwiera...I myślę ze kilkuset złotowy mandat i upomnienie może zdziałać cuda.Pozdrawiam.Cezo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.