martini Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 Pierwszy dzień wykopek w przecławiu, a w zasadzie pierwszy dzień kiedy dało się kopać. Zbiory może niewielkie ale mauserki w ładnym stanie, jeszcze nie wyczyszczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 Jeszcze trochę takich łuseczek wyszło. Około 20. Swoją drogą od czego one? Pepesza czy jakiś pistolet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Jakie mauzerki?Niewidzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 a pierwsze to nie mauser? z pierwszej wojny 1912 rok austriakie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 A po za tym są całe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 Nie mają prochu jeśli o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Ludzie niekiedy zaczynają przygodę na opak - najpierw w las, później podrasować ego wlepioną fotką na forum, następnie 2 lata w zawieszeniu / 3 plus grzywna, na końcu lektura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 A spłonki zbite??bo wiesz... problemy potem są z tego... A po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 Jeszcze nie miałem czasu ale zbije na pewno bo nie ma co ryzykować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 a powracając do łusek z drugiego zdjęcia to od czego one są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 to tak jak byś miał minę i zapytał czy to bezpieczne a potem powiedział ze pózniej ją zdetonujesz i będzie ok nie pogrążaj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Pepesza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 To sa manlinchery austriackie ( widze ze cale i podlegajace pod ustawe takze lepjej to wywal )a drugie to ppsh czyli pepeszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 No to przynajmniej wiem co to za naboje. Ehh... trochę szkoda bo w ladnym stanie ale jak mają być kłopoty to chyba tak zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Oj szkoda ale takie to nasze prawo poj...ne.pozdro.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 no niestety... a co do prawa to jak jest w innych krajach? mozna np. wykopany pistolet wziąć do domu legalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Stany Zjednoczone bez problemu!!W Czechach np.potrzeba Pozwolenie kategorii A - udzielane kolekcjoneromA w Meksyku to nawet CKM-a możesz nosic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 No to nie ma innego wyjścia tylko sie do USA przenieść:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Uważaj na siebie.pozdro.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 Będę. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2008 Kolejny dzień poszukiwań przyniosł tylko łuski. Tak jak poprzednio-pepesza. 32 sztuki. Trafił się też nabój od tej samej broni ale został w lesie. Tak samo do lasu powróciły naboje wykopane wczoraj :( Musze zmienić miejsce bo łusek mi już wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 naboje mnienie interesują, ale ładowniki wyszły w ładnym stanie, rzadko się takie trafia, z reguły prawie nie ma po nich śladu.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2008 ladownik sobie zostawiłem oczywiście. Leżało to w pisku więc może dlatego taki stan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 jak to wyrzucić?? amunicje chcesz wyrzucać??hahaha zostawisz źle ..wyrzucisz ..to tez źle..jesteś, że tak powiem między młotem a kowadłem :) takie są właśnie przepisy a przeciez wszyscy doskonale wiemy iż nie wolno ich łamać...a dodatkowo stawiasz w złym świetle to forum oraz użytkowników ...bo chyba zdajesz sobie sprawę że teraz admin i każdy przeglądający ten wątek mają obowiązek zgłosić organom ścigania to iż posiadasz amunicje...gdyż inaczej sami popełnią przestępstwo..to sie nazywa państwo policyjne lub normalne funkcjonowanie w społeczeństwie..zależy z której strony na to patrzeć..natomiast twoja głupota powoduje ze aż mnie trzęsie. Zastanów się , przebadaj się i nie rób problemów sobie oraz innym !!!! !!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2008 the_tuna -zastanow sie lepiej kto tu robi problemy innym. Wlaśnie poprzez takie odpowiedzi jak Twoje. Amunicji nie posiadam jakbyś nie umiał czytać bo ją zakopałem. Czep sie ludzi którzy sie pytają jak zakonserwować wykopanego Mausera żeby adnie n ścianie wyglądał bo to oni robią problemy. Nie wiedziałem że amunicja bez prochu podchodzi po ustawę o broni i amunicji ale jak sie dowiedziałem to je zakopałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.