Niewierny Napisano 30 Lipiec 2008 Autor Napisano 30 Lipiec 2008 Czy to stara pieczęć?Może ktoś przetłumaczyć napisy?Zdjęcie odwrócone w paint(odbicie).Dziękuje.
Niewierny Napisano 30 Lipiec 2008 Autor Napisano 30 Lipiec 2008 Czy to stara pieczęć?Może ktoś przetłumaczyć napisy?Zdjęcie odwrócone w paint(odbicie).Dziękuje.
karpik Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 Ładny tłoczek.Z hebrajskim to tu słabo:(Są inicjały- L.ITen lew" wygląda, jakby zamiast łap miał drewniane kikuty:)Pozdro.
bandolero Napisano 31 Lipiec 2008 Napisano 31 Lipiec 2008 Nie wiem, czy na forum pojawia się jeszcze Natasha- to ta pani, która czyta po hebrajsku i na pewno gibko by sobie poradziła z tą pieczątką. Ale ja ostatnio rzadko wbijam się na Odkrywcę i straciłem orientację w wątkach i użytkownikach, tak że nie wiem, czy Natasha jeszcze tu jest aktywna. Jeśli jest, to poproście ją o pomoc.
dudzin Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 Jeżeli inicjałem jest L. to zapewne będzie Lejb = myślę, że analogicznie jak w wyobrażeniach nagrobnych lew może symbolizować właśnie to imię.
latający holender Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 Piecząteczka z Alledrogo,sprzedana przed tygodniem.http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=398440619
Pytanie
Niewierny
Czy to stara pieczęć?
Może ktoś przetłumaczyć napisy?
Zdjęcie odwrócone w paint(odbicie).
Dziękuje.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.