pomsee Napisano 17 Luty 2004 Autor Share Napisano 17 Luty 2004 Pytanie jak powyzej, pomozcie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 17 Luty 2004 Autor Share Napisano 17 Luty 2004 Pytanie jak powyzej, pomozcie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Luty 2004 Share Napisano 17 Luty 2004 Czy to nie jugosłowiańska ? A jeśli nie ,to cos podchodzi pod pierwszą wojnę...pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 17 Luty 2004 Share Napisano 17 Luty 2004 Wysoka, fakt może być Jugosławia - na 10-nabojowe łódki do SKS-a, ale to nie pewne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 17 Luty 2004 Share Napisano 17 Luty 2004 Wiedziałem gdzie jest fotka;)Ten w środku ma takie, lub bardzo podobne. Wiem, że były też na zdjęciu w jakimś artykule w Komandosie" parę lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 24 Kwiecień 2004 Share Napisano 24 Kwiecień 2004 Ostatnio widzialem takie na jaieks stronce www i przyzanje ze nie mialem racji. Sa to jednak ladownice do SKSa a te byly bardzo popularne w jugoslawi. Czyli Mietku miales racje od samego poczatku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 17 Luty 2004 Share Napisano 17 Luty 2004 bankowo jugosławia ( czy nie jugo do mausera ??)PozdrawiamGrzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 22 Luty 2004 Share Napisano 22 Luty 2004 Kolejna fotka z ładownicami jugosłowiańskimi.Z tego co widziałem na różnych zdjęciach, to służyły one w czasie ostatnich walk do noszenia różnych różności, np widać było wystające z nich papierosy (są większe więc paczka się mieści).Fotka ze strony gościa jak na zdjęciu (nie chce mi się szukać linku, ale łatwo znalźć po nazwisku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 17 Luty 2004 Share Napisano 17 Luty 2004 100% mauser jugo. Co do fotki to wyposazenie w tamtym rejonie pochodzi z calego swiata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 18 Luty 2004 Share Napisano 18 Luty 2004 Porównajcie leżące pod ładownicą łódki mauzerowskie - są zdecydowanie za krótkie (biorąc po uwagę długość naboju). Chyba, że wkładałoby się je w warstwach.Jasne, że tam było/jest używane wyposażnie z demobilów całego świata (dlatego fotki stamtąd są ciekawe), ale akurat te podwójne wysokie ładownice są charakterystyczne dla Jugosławi, jednak tak z pamięci nie pasował mi kształt górnej klapy w zamieszczonej ładownicy. Jednak skoro inni potwierdzają to ok.Wg. mnie pionowo akurat wejdą tam ładowniki do SKS-a, jak by tam wkładać łódki mauzerowskie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
pomsee
Pytanie jak powyzej, pomozcie!!!
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.