Skocz do zawartości

Iłża 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 160
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
W imieniu rodziny Krzysztofa chciałbym Wam podziękować za pamięć o Nim.
Polonikusie to co napisałeś w 100% pasuje do Krzysztofa,więc dlatego twój wiersz został odczytany nad jego trumną.

Dziękuje
Napisano
Album fotek z inscenizacji:

http://picasaweb.google.com/piotrkaras3/BitwaPodI19392008

Karabinków Mosin 91/98/25 w polskiej dywizji piechoty w 1939 roku było 2219, występowanie klonów Mosina na rekonstrukcji 1939 roku to wcale nie jest błąd."

A mosinów 91/30, bo takie zazwyczaj dostajemy do łapki?poza tym odtwarza się zasadę a nie wyjątek a jak wiadomo podstawową bronią piechoty polskiej był mauser.

Skończmy te rozmowy o koszerności bo do nikąd nie prowadzą, takie są polskie realia i jeszcze trochę potrwa zanim się to, mam nadzieję, zmieni na lepsze.
Napisano
Dziękujemy za udaną imprezę,jest nam w Iłży tak dobrze jak w domku .Nasz PAK też tam dobrze się czuje.Jeszcze raz cześć pamięci Krzyśka!!!Pozdrawiamy Marcin ,Grzesiek,Andrzej Skarżysko-Kamienna
Napisano
Kolego hmura nie bądź śmieszny. Pomijając nawet to mp to mie mów ,że nie zauważyłeś hełmów m42 , i innych malowanych feldgrau , pancerniaków w gaciach m43 i koszulach szarych z kołnierzem itp.Oczywiście nie zamierzam czepiać się o to zbytnio , ale fakt pozostaje faktem. O fotki postaram się jak wrócę z Anlage Sud , gdyż jak wspomniałem wczesniej więcej kamerowałem niż robiłem fotogragfie.
Pozdrawiam
Napisano
Jeśli chodzi o hełmy m-42, to na ostatniej rekonstrukcji Przemyśl 39, królowały , zwłaszcza wśród kolegów z GRH Bastion Grolman.Jeśli na Tej klasy rekonstrukcji i w tej klasy grh pojawia się ten problem, to niestety możemy mówić o polskich realiach.PS. Zdjęcia z Przemyśla są, można sprawdzić.
Napisano
Zawsze to wiedziałem 51ppSK to profesjonalisci jestem zaszczycony że mogłem walczyc w ich składzie
to17071990 szkoda że nie nagrałeś ujęć przed i po bitwie
zwłaszcza salwe na cześć Krzysia to było wzruszające i niezapomniane przeżycie miałem łzy w oczach
akcej jacek
Napisano
bolas ty to masz tyłek z żelaza widziałem jak ci wywaliło pole pirotechniczne jesteś twardziel
pozdrawiam obsługa granatnika
Napisano
Witam.

Jesli chodzi o film to nawet całkiem fajny.

A jesli chodzi o umundurowanie rekonstruktorów niemieckich to moge powiedziec tylko tyle że każdy rerezentuje swoją grupe.Jam jest niegodny oceniać innych,moge tylko ocenić siebie ( ja to drugi od prawej )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie