Skocz do zawartości

Iłża 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 160
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Rozumiem zatem, że muszę się najpierw załapać do jednej z grup. Jak zatem w tym wypadku wygląda rekrutacja? Trzeba mieć jakieś specjalne bajery, czy wystarczy względnie dobrze upozorowany mundur? Bo ja tam nawet mógłbym robić za rozjechanego przez czołg piechura, byle tylko bym się załapał.

Poszukaj - na forum masz wątek p.t. „Grupy znane i mniej znane”, w który znajdziesz kontakty do grup rekonstrukcyjnych, w tym również zajmujących się tematyką, która Ciebie interesuje.
Każda z nich stawia przed kandydatem określone wymagania – począwszy od wieku potencjalnego członka, a skończywszy na koniecznym wyposażeniu.
Oczywiście przeważnie w ramach grup starsi stażem koledzy pomagają nowym w prawidłowym umundurowaniu się i wyposażeniu. Mimo to pewne podstawowe minimum sprzętowe, musisz mieć na początek.
Co do munduru to należy możliwie jak najwierniej go zrekonstruować – a nie upozorować, bo to pachnie „dobrym reko” – nawet jeżeli chcesz „robić za rozjechanego przez czołg piechura”.

Pamiętaj, że dla większości z nas rekonstrukcja historyczna jest życiową pasją, a nie sezonowym hobby, więc po za odpowiednim umundurowaniem i wyposażeniem, przede wszystkim liczyć się będzie Twoje zaangażowanie…

Pozdrawiam
Hindus

na trzydzieści minut przed walką - motor odmawia posłuszeństwa - obsługa rezygnuje już z pokazów -zaczynam rozmawiać z nimi -że nie mają już nic do stracenia że pomoge -że zjadłem zęby na Żukach -( silnik Żuka ) może przez te trzydzieści minut uda nam sie go naprawić -szybka diagnostyka -przynoszę świece z mojego auta i klucze -i pomaga przy pomocy jeszcze dwóch zapaleńców -wóz wyjeżdża na pole boju -i nawet dotrwał do końca i zjechał o własnych siłach :):):) -pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie