Skocz do zawartości
  • 0

Order i przetwornica (z samilotu ?)

amsel44

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pomyłka,to Gwiazda Wielkiego Krzyża Orderu św. Michała (te felerystyczne terminy są dla mnie za skomplikowane)
Napisano
Przedmiot jest trochę¨po przejściach¨ lecz gratuluję, nie jest to banalna odznaka,którą trafia się często.
Napisano

Do zasilania zestawu %-)
radiostacji nadawczo odbiorczej FUG 10 który składał się z nadajników S 10K i S 10 L oraz odbiorników E 10 K i E 10 L służyły przetwornice U 10/S i U 10/E .
W zestawy Fug 10 były wyposażone miedzy innymi samoloty Ju 88, He111, Do 217, Me 110.

pozdrawiam

wood %-) haven

Napisano
Pozdrofka panowie i dzieki :) jak wszedlem w jakas ruska strone z orderami to siedzialem do 1-szej ...to piekne obiekty do zbierania , sam chyba rok bym szukal :0
wychodzi tez ze mam czesc z radiostacji pokladowej samolotu , to juz bardzo mile , aczkolwiek szkoda ze brak calego panelu ... :)
salve amsel44
ps. i wiem gdzie zaparkowal" ten samolot :) wiec bedzie >>> kopaaaanko :)
Napisano
Historia wielkości ARCHANIOŁA MICHAŁA bierze swój początek w niebie, gdy
wszystkie zastępy anielskie zostały poddane próbie posłuszeństwa, z której
wyłamał się anioł światłości - Lucyfer i jego zwolennicy. Ostatnia księga Pisma Świętego Apokalipsa zamieszcza taki opis: I nastąpiła walka na niebie: Michał i jego aniołowie mieli walczyć ze Smokiem. I wystąpił do walki Smok i jego aniołowie...I został strącony wielki Smok, Wąż starodawny, który się zwie diabeł i szatan, zwodzący całą zamieszkałą ziemię, został strącony na ziemię, a z nim strąceni zostali jego aniołowie". Po zwycięstwie nad zbuntowanymi duchami św. Michał Archanioł został wodzem zastępów niebieskich.

fajna bajka
pozdro.amsel44

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie