Skocz do zawartości

Kolekcje klamer vol.III

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 281
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Odratowana z zakładu kolejowego. Leżała tam rok, wcześniej będąc na jakimś strychu u kogoś. Czyszczona przez kolejarzy szczotką drucianą (niestety nie mosiężną), tak więc gapa jest już trochę jak grawerka.

Napisano
tak na tamtej fotce tego nie było tak widać - a może ją zakop do wiosny w ogródku to trochę rdza przykryje to wytarcie :):):):) -żartuje -pozdro
Napisano

Witam.Wstawię fotkę tej klamerki.Nie jest moja,ale sądzę,że właściciel mi wybaczy ;).Przecież jest na czym zawiesić oko,a szkoda żeby była podziwiana tylko w gablocie.Zapewne kilku forumowiczów mnie poprze.Pozdro.*

• 2 weeks later...
Napisano

Moje 2 najnowsze nabytki - 2 typy carskiej klamry szkolnej, najprawdopodobniej Wołogdskie Naczalnyje Uczienie (Uczyliszczie?), co można przetłumaczyć jako Wołogdska Szkoła Podstawowa. Sorki za kiepskie foto robione komórką, ale moja cyfrówka jest chwilowo out of service".
Daniel

Napisano

no niestety po defaszyzacji :):) nie pogardzę - one też znajdą u mnie miejsce -mam w zbiorach przeróbki , sztukę okopową i takie po defaszyzacji zabite też :):) -pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie