Klamrę kupiłem ponad dwadzieścia lat temu od gościa który twierdził,że znalazł ją w rowie będąc u rodziny w leszczyńskim( kiedyś było takie województwo).Myślałem,że mi zgineła,do czasu kiedy niedawno robiłem gruntowne porządki i odkryłem ją na nowo. Klamra stalowa,tłoczona z blachy ok.1 mm.Wymiary 48mm x 63mm.Brak jakichkolwiek sygnatur. Pierwsza wojna światowa jak i fanty z nią związane nigdy mnie specjalnie nie interesowały więc niemam pojęcia,czy klamra jest oryginalna,to znaczy,że wyprodukowana została w czasach kiedy była używana czy też raczej to współczesny wyrób.Dzięki za pomoc.
Pytanie
riteks
Klamrę kupiłem ponad dwadzieścia lat temu od gościa który twierdził,że znalazł ją w rowie będąc u rodziny w leszczyńskim( kiedyś było takie województwo).Myślałem,że mi zgineła,do czasu kiedy niedawno robiłem gruntowne porządki i odkryłem ją na nowo.
Klamra stalowa,tłoczona z blachy ok.1 mm.Wymiary 48mm x 63mm.Brak jakichkolwiek sygnatur.
Pierwsza wojna światowa jak i fanty z nią związane nigdy mnie specjalnie nie interesowały więc niemam pojęcia,czy klamra jest oryginalna,to znaczy,że wyprodukowana została w czasach kiedy była używana czy też raczej to współczesny wyrób.Dzięki za pomoc.
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.