Skocz do zawartości

Organizacja zajmująca się grobami żołnierzy

gwiazda1010

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Czy ktoś zna nazwę i adres www. organizacji w Polsce lub/i w Niemczech, która zajmuje się identyfikacją, ekshumacją itp. niezidentyfikowanych mogił żołnierzy z okrsu I i II WŚ.
Szukałem na forum ale albo przeoczyłem albo nie było.

Z góry dzięki za pomoc!
Napisano
a jest jakaś nagroda za znaleźne, w sensie wiem gdzie żołnierze wh sobie leżą, a jest ich ze 30.
wiem że to trochę materialnie brzmi, ale i tak się tą sprawą spróbuje zająć, niezależnie od tego czy coś z tego będę miał.
Napisano
WaSt nagród za zgłoszenie miejsca pochówku nie przyznaje,jest na świecie tyle uczciwych czy nieuczciwych możliwości zarobku,że akurat dla poległych żołnierzy i ich rodzin można zrobić coś bezineresownie.
Napisano
Witam!

Czy mógłby ktoś opisać swoje doświadczenia we współpracy z w/w organizacjami? Do której się najlepiej zgłosić gdy znajdzie się zwłoki z nieśmiertelnikiem (połówka), by nie zadawali zbyt wielu pytań.
Pozdro.
Napisano
Rada Ochrony itd. powinna się przemianować na Radę Ochrony Napisów na Pomnikach itd., bo tylko tym, poza zakupami i molestowaniem koleżanek, jej pracownicy się zajmują.

Co do fundacji niemieckiej, to pisałem do nich i nie dostałem odpowiedzi, stąd nie wiem czy to dobry kierunek.

Najpewniejszy adres to gmina na terenie której znajduje się mogiła. Prawda jest taka, że powyższe instytucje i tak z każdą duperelą zwracają się do gminy, a w każdej jest pracownik, który się tym interesuje, zajmuje czasami nawet poświęca. Naprawdę.

Więc jeżeli nie masz chęci zdradzać personaliów, napisz list do gminy, załącz szkic, podpisz Jan Kowalski, podaj jakiś lipny adres i wszystko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie