Skocz do zawartości

Jak wydobyć fanty z bagna?

michal007

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czesc, mam takie fajne miejsce w lesie gdzie pod koniec wojny nawzucano to co zostało (karabiny, skrzynie z ammo, granaty itp) tylko jak to wydobyć z bagna?? bo to jest w takiej dolinie gdzie po deszczu zostawała woda i utwożyło się begno ;( może ktoś wie jak to wydobyć? może magnesem albo czymś? pierwsze sprubuje nad powieszcznią pojeździć moim tesoro a potem wydobyć ale jak?
Napisano
Jeżeli to typowe bajorko to urkowanie" na żywca. Ale musisz zadać sobie pytanie: po co. Nawet jak coś trafisz to pozostaje tylko tymczasowe zamelinowanie. Z czasem i tak odwiedzą cię bardzo smutni panowie w garniturach i ciemnych okularach.
Zresztą prawie wszyscy kolekcjonerzy militarki już siedzą, reszta wystraszona. Daj sobie spokój – to już koniec, lepsze czasy nie nadejdą.
Napisano
Otóz to.Dajmy dziedzictwu historycznemu gnić w bagnach i glebie by nas nie spotkał podobny los w 'pierdlu'Nasze państwo jest jak 'pies ogrodnika'.Nie warto się babrać w tym bagnie bo w razie powodzenia może z tego wyniknąć niezłe 'bagno'
Napisano
Tak się utarło, że sa smutni i w czerni, a tu taka oto niespodzianka!!!

5:50 rano jeden radiowóz + jeden cywilny samochód staje przed mym domem. Wstaje wczesniej więc unikam zaskoczenia we snie. Wychodzę im naprzeciw (niby do sklepu po bułki). Spotykamy sie na ganku przed miom domem. Szef tej grupy zadje mi pytanie w czasie gdy pozostali trzej otaczaja mnie z kazdej strony. Zachowuja dystans około 1 metra. Pytanie brzmi: Czy mamy nieprzyjemnosc z Panem (i tu imie i nazwisko)???
I tu moje zdziwienie totalne, bo Panowie poprostu pomylili nie tylko adres, ale i ulicę :-) he he
Co za profesjonalizm :-)

Odnosnie stroju galowego, to nie stwierdziłem czarnych odcieni gdziekolwiek !!! Nawet buty mieli jasne. Co innego Ci w radiowozie - tam obowiązuja standardy.
Nie byli też smutni, no może po wylegitymowaniu mnie i upewnieniu się, że strzelili mega gafę.

Tylko czy te odwiedziny były rzeczywiście przypadkowe, czy może tez dostałem troszke czasu na posprzatanie obejścia??!!

Co miał na myśli podmiot liryczny mówiąc: Czy mamy nieprzyjemnosć z Panem..... "

Adres o który pytali był mi bardzo dobrze znany. To nasz kolega z branży", ale niczego u niego nie znaleźli :-)

Tak więc nie nastawiajcie się na smutnych i czarnych panów. Jest lato, słońce wstaje wcześnie, w modzie panuje od wieków wszędobylski LEN w wielu odcieniach wiosny.....
nie widziałem czarnych smutnych panów.
Napisano
A skąd masz pewność że tam wogóle coś jest? Znalazłeś coś? A jak tak to polecam magnes neodymowy na allegro są dostępne za grosze (220 zł :P). Pozdrawiam
Napisano
pewnie z opowieści, ja co do opowieści to podchodzę z dystansem, raz miałem taką opowieść ze zrzutowisko wrześniowe, hełmmy, wszystko co się tylko marzy, jadę jest bajorko malutkie bo takie miało byc, rzucamy raz z jednej, raz z drugiej, rzucamy caly dzień i same śmieci, nic z militarki, więc jednym słowem wielka klapa, od tamtego czasu podchodze do takich opowiastek z dystansem.

PozdrO
Napisano
A ja powiem tak - gdzie magnes nie da rady tam kotwice pośle .
Sprawdzone .
Magnes dobry na wody płynące . Na bagienka też ale nie w tym stopniu co w rzece . Ale dociążona kotwiczka jest ok .
jest jeszcze sposób na magnes i rurkę .
Tu już trzeba popracować wyobraźnią .
Pozdro
Napisano
mi jak coś złapało, ale magnes puszczał, to brałem małą kotwiczkę i razem z magnesem, i zawsze wychodziło, oczywiście zawsze śmieci jakieś, ale zabawa z magnesem przednia;), ale z kotwiczką mogą być cuda bo niech zaczepi o konar to uuuu...

PozdrO
Napisano
wiec niema co straszyc.niech szuka jak inni przecierz zadnych bomb nie bedzie bral .nikt sie w to nie bawi oprocz zlomiarzy.sam bym sie chenie na takie wykopki wybral ale niemam ani wykrywki ani squadu na to . pozdro i zdrow!
Napisano
Oj Emil Emil :( Zjechałeś na skrajny przypadek. Policję należy szanować i oczekiwać tego samego od Policji. Mają wystarczające środki na wyjaśnienie twojej i wielu innych spraw. To że im się nie chce, to może i lepiej, bo kiedyś będąc na wykopkach usłyszysz przez megafon właśnie jesteś w ukrytej kamerze " :))))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie