katz Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Tylko z wywołaniem tego kodachrome trochę poczekasz, bo to wołają tylko w jednym miejscu na świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaes Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 witam,Pozwolę sobie przedstawić kilka zdjęć z tegorocznej Bzury.Aparat smiena 2 ( chyba kopia leica lub kodaka... nie jestem pewien, ale mam kodaka z lat 30 z prawie identycznym obiektywem..) Film ilford 100, nieco przeterminowany, ale za to te ziarno odaje tylko uroku:)miłego obglądu i pozdrawiam Kaes GRH AA7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaes Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 i jeszcze tAKIE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaes Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 APELL... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaes Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 ZAMYŚLONE NIECO.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaes Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 CZOŁG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 A nie mówiłem, że boxy nadają się jak najbardziej? :-)Ordonez, a jaki to był konkretnie aparat?PzdrGrzesiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ordonez Napisano 1 Październik 2008 Share Napisano 1 Październik 2008 Agfa Synchro BOX. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ordonez Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 Panowie,a jakich powiększalników używacie? Lub jakie polecacie? Nie znam się na tym, chciałbym skompletować wyposażenie ciemni - zależy mi na rozsądnym kompromisie między jakością a ceną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 Ja póki co żadnego ... daje filmy do wywołania koledze, a później mi je od razu skanuje ... całość - 18 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 rany a mozna sie podpiąć ? mnie wywyaółanie 6 filmów + ich skanowanie na płyte wyniosło 150 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 No to tutaj jakoś taniej nie wyjdzie ... stówka z hakiem za 6 filmow plus pewno koło dyszki za wysyłkę ... jakby co wal na priva, dam Ci namiary na faceta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 OOo nie wiem jakim cudem, ale przegapiłem fotki Kaes'a - a są b. fajne ! Pachnie Bzurą ... ;) Czy tak ? Jakoś wygląda jak zbiórka przed remizą. Kaes używasz światłomierza czy na czuja ? Spoko wyglądają. Ciekawi mnie jak mocno różni się Ilford Pan 100 od 400. Moje z 400-tki wyszły bardziej kontrastowe niż Twoje.Ten pasek na dole zdjęć to wina aparatu nieszczelnego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 I parę moich z Łowicza 2008" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 Tu podobnie jak ostatnio - Kiev IVA, obiektyw Jupiter 8M (2,8/50mm) i Ilford Pan 400. Teraz kupiłem, ale nie zdąrzył dojść na Łowicz szerokokątny Jupiter 12 (2,8/35mm). Przy okazji pytanko z mojej strony - nie ma ktoś wolnego celownika/wizjera do takiego obiektywu ? W tych starych dalmierzówkach montowało się takie cudo, żeby widzieć pole widzenia obiektywu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek02 Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 Okejos, jest szansa , że w przyszłym miesiacu uruchomię ciemnię w piwnicy i będziemy mogli trzebać wywoływanie zdjęć do bólu.Zrzutka na chemie i papier i jedziemy :)Zdobyta wiedza na kółku fotograficznym może teraz się do czegoś przyda, ale początek przypominania bedzie trudny ale damy radę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 wiesz kiedys byłem członkie PTF miałem ciemnie i przez wiele lat bawiłem sie fotografią. teraz juz nic mi nie zostałoale ostatnio kupiłem przycinarkę w zabki... rewelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaes Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 bolas, ten pasek to cos dziwnego.... na 1/3 zdjęc go nie ma a na reszcie zdjęć jest:( raczej nieszczelnośc, ale to był debiut tego aparatu po latach i nie miałem pojęcia że coś takiego wyjdzie... chyba wiem co jest tego powodem i uszczelnie. Choć ten przepał dodaje nieco uroku i postarza fotki o paredziesiąt lat:) Fotki robiłem na totalne oko" i na nawyki sprzed lat, potem okejos mi podał nastawy ze swojego światłomierza, jest tylko małe ale: przewija się klisze pokrętłem, a oddzielnie naciąga migawkę i zwalnia spust, stąd parę zdjęć nałożonych na siebie, w tym jedyne na której jestem/byłem zrobione przez ZAWODOWCA... cóż cyfrówka usypia czujnośc... pozdr -> kaes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 jutro odbieram swoje ....hmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 6 Październik 2008 Autor Share Napisano 6 Październik 2008 Elegancko, na czym pstrykałeś (aparat/obiektyw/film) ?No i wrzuć jak najwięcej, albo jakiegoś linka do galerii ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 zdjecie robione 2 aparatami1. to kijew obietyw 50 mm małoobrazkowy2. zeis nikon z 34roku format 120 (mieszkowy)robione na pałe" bez swiatłomierza wiec jest niezle. natomiast dobór planów hmmmmm wychodzi rozpieszczenie cyfrówka trzaska sie 500 fot a wybiera 20. tu niesety .... szacunek.no i jeden film poszeł sie walić bo zerwała sie perforacja na zabkach i klisza stała w miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.