traper6 Napisano 10 Lipiec 2008 Autor Napisano 10 Lipiec 2008 Numizmatyka nie jest moją mocną stroną.Dziwnne to to jakieś. Jeżeli to jest moneta to domyślam się że to Austro - Węgry. Jeżeli zgadłem to ta blaszka jest jakaś okolicznościowa, czy populares ?
traper6 Napisano 10 Lipiec 2008 Autor Napisano 10 Lipiec 2008 Patron(ka) Węgier 1842 św. Mario módl się" Czy dobrze przetłumaczyłem ?Jeżeli tak to jakaś dziwna sentencja jak na monetę.Proszę o wszelkie info.
abcd Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 Moneta oprawiona w medalik,20 grajcarów Ferdynanda I Habsburga,rewers monety jest dziwny może dlatego że ten cesarz w ogóle był dziwny http://pl.wikipedia.org/wiki/Ferdynand_I_Habsburg_(cesarz_austriacki)
abcd Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 Jak zwykle linki do wikipedii są do deee,trzeba adres wrzucić na pasek adresowy a wyjdzie pokażna strona o cesarzu Ferdynandzie i jego przypadłośćiach.
bubbers Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 Coś podobnego widziałem na stronie detektorweb,nie wiem czy też taka sama moneta ale bardzo podobnie oprawiona
Raned Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 śmiem twierdzić, że jest to kluczyk do zegarka kieszonkowego (wykonany z monety).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.