balans Napisano 7 Lipiec 2008 Autor Napisano 7 Lipiec 2008 To zdjęcie znalazłem na forum Axis History. W głębi widoczny tytułowy ciągnik gąsienicowy, jako żywo przypominający RSO tylko podwozie zupełnie inne. I tu mam pytanie do znawców tematu o typ tego pojazdu, bo tak sądząc po podwoziu to na jakiegoś trofiejnego francuza wygląda. A sądząc po kamuflażu to zdjęcie było zrobione w 1942 lub na początku 43 roku gdzieś w Rosji? No i samo w sobie jest ciekawe, bo w kolorze.
ensiferum3 Napisano 7 Lipiec 2008 Napisano 7 Lipiec 2008 Mi się wydaje że to jakiś ruski chyba miałem coś podobnego na zdj w książce ale książka pożyczona.
Lemeryt Napisano 7 Lipiec 2008 Napisano 7 Lipiec 2008 WitamRadziecki STZ-5, RSO jest do niego podobne nie bez powodu :)http://www.autogallery.org.ru/m/stz5.htmNa dole fotka RSO i STZ - 5Pozdrawiam
balans Napisano 7 Lipiec 2008 Autor Napisano 7 Lipiec 2008 Dzięki za odpowiedź, faktycznie o tym STZ-5 zapomniałem [skleroza].Pozdrawiam
Lemeryt Napisano 7 Lipiec 2008 Napisano 7 Lipiec 2008 Można się pomylić, na Twoim zdjęciu inny pojazd przysłania mu chłodnicę przez to wygląda trochę inaczej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.