Skocz do zawartości

Rekonstrukcyjne dziwadła vol.2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A może warto założyć osobny temat (np. noszenie i nadawanie odznaczeń i stopni w rekonstrukcji)

Można, tylko co to da?
Pewnie wiekszość grup ma swoje wewnętrzne regulaminy, wg których ich członkowie noszą stopnie/odznaczenia.
Jeśli ktoś ma coś powieszonego na mundurze, to ma. Jeśli jest tego za dużo, lub niezgodne z funkcją, epoką, to wygląda śmiesznie i tyle.
  • Odpowiedzi 504
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ja się z tego miejsca pragnę usprawiedliwić - to ja figuruję na 3. fotce od góry i założyłem ten nieszczęsny pas z chlebakiem na polski mundur, ponieważ byłem w trakcie kupowania całej reszty oporządzenia i umundurowania. Jakąś godzinę później latałem ubrany jak trzeba:)
Napisano
Bingo Steiner :)
Wydaje mi się, że te regulaminy są w miarę lisko" siebie i unika się dziwactw i metalowych natręctw podchodząc rzetelnie do tematu... No , chyba , że ktoś ma chęć na założenie orderowej kapituły" dla Wszystkich grup ze wspólnym regulaminem? Ja się z góry zakładam , że nici i dratwa z tego :]
Napisano
a kysz ! zgiń przepadnij maro nieczysta ! Żadnych wspólnych komisji, grup, ciał decyzyjnych... Kto niby takie coś stworzy ? kto to będzie nadzorował ?

Zdrowy rozsądek to klucz.

nie musze chyba dodawać, że jak widzę pierś całą w brzęczącym metalu i masę srebrnych 'teres' i całe to 'fuffopuffojunkrostabsoberunter' to mi się śmiac chce...

Najbardziej cenię grupy gdzie jest większość szeregowców/lub starszych sz./, maks 2 podoficerów (w tym 1 starszy). Oficer TYLKO w razie potrzeby, zgodnie z prawdą historyczną.
Napisano
Jazłowiak kiedys zaproponował system stopni w oparciu o posiadaną wiedzę, staż i posiadane wyposażenie.
System miał dotyczyć strony polskiej z Wrzesnia '39.
I co? Prawie został spalony na stosie, a to była tylko propozycja.
Napisano
A kysz przepadnij maro!
Jakim cudem odczytaliście intencje wspólnych komisji, regulaminowych, odznaczeniowych itp itd zaiste NIE WIEM !!!???? Przypomina mi to zabawę w głuchy telefon" :-)))) Nie o to chodziło.
Zresztą to nie temat w tym wątku więc zostawmy dywagacje nt co kto miał na myśli i zajmijmy się czymś pyszniejszym czyli dziwadłami :-)))
Napisano

... a to moim zdaniem najwiekszy smaczek - dzielna sanitariuszka Marusia w trakcie bohaterskiej akcji dobijania rannych Niemcow, kto byl to widzial, ale Panie taka byla wojna, oj tak...

Napisano

...kiedy ją poznasz pokochasz...
Niedobhry Pohlaczek, zahraz ich bestrafe dich, tehraz du muss zhlizac ganze Nutella..."

Napisano

Rommel powiedział strzelec Knopke masz mi natychmiast dostarczyć prowiant dla korpusu". No i chłop rozbi zakupy...

Napisano
R 51 a ptak dzierżyńskiego to mam nadzieje wypchany?
Z tym rumcajsem to się dobrało dwóch starych capów.......

Aczkolwiek wielkie dzięki za fotki ;-))

Pozdrawiam!
Napisano
Rekonstrukcyjne dziwadła "-skala problemu jest naprawdę spora . domyślam się , że to tylko około 1 % całości .ale każde kolejne foto będzie mile widziane :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie