Steiner7 Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 A może warto założyć osobny temat (np. noszenie i nadawanie odznaczeń i stopni w rekonstrukcji) Można, tylko co to da?Pewnie wiekszość grup ma swoje wewnętrzne regulaminy, wg których ich członkowie noszą stopnie/odznaczenia.Jeśli ktoś ma coś powieszonego na mundurze, to ma. Jeśli jest tego za dużo, lub niezgodne z funkcją, epoką, to wygląda śmiesznie i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AjuntaPall Napisano 3 Lipiec 2008 Share Napisano 3 Lipiec 2008 Ja się z tego miejsca pragnę usprawiedliwić - to ja figuruję na 3. fotce od góry i założyłem ten nieszczęsny pas z chlebakiem na polski mundur, ponieważ byłem w trakcie kupowania całej reszty oporządzenia i umundurowania. Jakąś godzinę później latałem ubrany jak trzeba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hildebrand Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Bingo Steiner :) Wydaje mi się, że te regulaminy są w miarę lisko" siebie i unika się dziwactw i metalowych natręctw podchodząc rzetelnie do tematu... No , chyba , że ktoś ma chęć na założenie orderowej kapituły" dla Wszystkich grup ze wspólnym regulaminem? Ja się z góry zakładam , że nici i dratwa z tego :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 a kysz ! zgiń przepadnij maro nieczysta ! Żadnych wspólnych komisji, grup, ciał decyzyjnych... Kto niby takie coś stworzy ? kto to będzie nadzorował ? Zdrowy rozsądek to klucz.nie musze chyba dodawać, że jak widzę pierś całą w brzęczącym metalu i masę srebrnych 'teres' i całe to 'fuffopuffojunkrostabsoberunter' to mi się śmiac chce...Najbardziej cenię grupy gdzie jest większość szeregowców/lub starszych sz./, maks 2 podoficerów (w tym 1 starszy). Oficer TYLKO w razie potrzeby, zgodnie z prawdą historyczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Jazłowiak kiedys zaproponował system stopni w oparciu o posiadaną wiedzę, staż i posiadane wyposażenie.System miał dotyczyć strony polskiej z Wrzesnia '39.I co? Prawie został spalony na stosie, a to była tylko propozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Błagam, nie rozpoczynajmy znowu tego tematu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 A kysz przepadnij maro! Jakim cudem odczytaliście intencje wspólnych komisji, regulaminowych, odznaczeniowych itp itd zaiste NIE WIEM !!!???? Przypomina mi to zabawę w głuchy telefon" :-)))) Nie o to chodziło.Zresztą to nie temat w tym wątku więc zostawmy dywagacje nt co kto miał na myśli i zajmijmy się czymś pyszniejszym czyli dziwadłami :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flathead Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Witam, Darlowo jak zwykle jest cool, na poczatek juz poznany blizej stary wiarus i jego przyjaciel... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flathead Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 ...urocza Blitzmadchen w fryzurze a la Bronx... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flathead Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 ...jak wiadomo Maczkowcy jezdzili na Uralach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flathead Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 ...Blitzmadchen juz byla, zatem jej meska odmiana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flathead Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 ... a to moim zdaniem najwiekszy smaczek - dzielna sanitariuszka Marusia w trakcie bohaterskiej akcji dobijania rannych Niemcow, kto byl to widzial, ale Panie taka byla wojna, oj tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 I powrót Darłowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 ...kiedy ją poznasz pokochasz...Niedobhry Pohlaczek, zahraz ich bestrafe dich, tehraz du muss zhlizac ganze Nutella..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 ...mój ulubieniec ze swoim zwierzątkiem (tak tak był przytwierdzony do koła zapasowego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Odznaczony zapewne za jedyną koźlą brudkę w korpusie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Odznaczony zapewne za jedyną koźlą brudkę w korpusie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 ulubieniec z równie pięknym kolegą (zwróćcie uwagę na papierosy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Prawdziwy easy rider Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Rommel powiedział strzelec Knopke masz mi natychmiast dostarczyć prowiant dla korpusu". No i chłop rozbi zakupy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Żal i rozpacz , a ten rider ... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Rommel powiedział:-Co to jest? Papryka Korps??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nebelwerfer Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 R 51 a ptak dzierżyńskiego to mam nadzieje wypchany?Z tym rumcajsem to się dobrało dwóch starych capów.......Aczkolwiek wielkie dzięki za fotki ;-))Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert 88 Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Rekonstrukcyjne dziwadła "-skala problemu jest naprawdę spora . domyślam się , że to tylko około 1 % całości .ale każde kolejne foto będzie mile widziane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.