princes1976 Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 Dzisiejsze grzybobranie na wykopkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2008 Chwała,grzyby, hmm z grzybów to najbardziej lubię Srebrniki Leśne Duktowe hi hi... Jak tam pola - już pewnie dostępne dla poszukiwaczy robali i zagubionych kłosów? Mam wrażenie, że dobrze się bawicie chodząć tu i tam - tylko ja nic nie wiem... może w przyszły łik-end zdobędę się na nieśmiałe ruszenie w teren. Bez szaleństw, spacerek gdzieś po polu...Dajcie znać co u Was (czuję się nieco wyobcowany nie mając od Was info.)M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 Witam.W-widocznie niewiele dzieje dzieje się w terenie a najlepiej to nie chorować tyle tylko samemu sprawdzić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 dzyń,dzyń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 i połamana gapa.Ja niestety nie mam czasu na hobby.Czasem człowieka spotykają przykre obowiązki takie jak praca :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 31 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2008 Chwała,tak, najlepiej to zdrowym być i w pole ruszać, a nie zajmować się jeszcze jakąś tam pracą hi hi... w niedalekiej przyszłości dane mi będzie zwiedzić" miejsce, gdzie w czasie I wojny był szpital, a w czasie II był ośrodek rehabilitacji dla pilotów niemieckich. Kusi mnie zabrać ze sobą sprzęt... hi hi. Nie wiem jeszcze kiedy i na jak długo mnie tam ześlą".camene: ładny dzwoneczek - myślę, że w terenie o tej porze roku dużo się dzieje - wykopki niedługo hi hi ziemniaczane ha ha.Mam nadzieję na jakieś informacje (choćby na priv.) co się dzieje w terenie.Tymczasem bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 31 Sierpień 2008 Share Napisano 31 Sierpień 2008 WitamCzyżby zesłanie" dotyczyło miejscowości na K?Jeżeli tak ,to byłem tam kiedyś. Wyobraźnia działa" tam na podwyższonych obrotach.Zdrówka...i pozdrawiamder K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Chwała,tak, to K. nad jeziorem K. hi hi... oglądałem zdjęcia (również przedwojenne) budynku i okolicy - rzeczywiście działa na wyobraźnię... może w ramach rehabilitacji pogrzebię nieco w ziemi ha ha.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusy Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Dziwne ,bo kolo mnie jest wieś K. nad jeziorem K. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Chwała,z tego co widać na zdjęciu - nie ma tam wsi, choć jezioro nazywa się K. i kilka domków również K. (nota bene tyle samo liter) hi hi...Nie mogę nic znaleźć poza powrzechnie wiadomymi informacjami o wojskowym szpitalu i rehabilitacji lotników luftwaffe.Po okolicy krążą legendy o przejściach podziemnych itp. (jak każda miejscowość ma takie swoje podania i fantazje).Obiecujące to może być miejsce, a przynajmniej czarowne jak twierdzi der K. Od 1906 korzystano tam z mikroklimatu...Jeśli pojadę swoim autem to pewnikiem w bagażniku znajdzie się miejsce na sprzęt hi hi. Jeszcze tylko pora roku jest niewiadoma ha ha - a to dość istotne.Tymczasem borykam się z codziennością i myślę o weekendowym wyjściu... do lasu? w pole? Oby.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiderski Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 A to tak dla zabicia czasu wieczorkami. Składam model samolotu RC.pozdrArtur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 WitamPostanowiłem się odezwać po długiej nieobecności w terenie jestem już dostępny na każde spotkanie.Wojenka - życzę szybkiego powrotu do zdrowia .Artur - ładny ten samolocik ale czy nie za dużo ołowiu w nim hi hi - kiedy próba zbicia się do góry . Mam nadzieje że zrobisz jakieś bankiecik ??? To co są wszyscy to może jakieś spólne Kopanko choć małe piwko w większym gronie ??( na fotce dawno zasłużony krzyż za odwag wyjścia w teren sam sobie znalazłem (oczywiście kopia ) hi hi.pozdrawiam ...J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiderski Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Na pewno przy bliższej okazji spotkania przy piwku w plenerze zrobimy jakiś oblocik modelem w ramach dodatkowej atrakcji.pozdrArtur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Chwała,widzę, że letnia stagnacja przełamana. Czas spotkań i wypraw - to lubi każdy hi hi... może nawet mi się uda pojawić tu lub tam ha ha.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Ja również chętnie się pojawię... tu lub tam:)Czekam na koordynaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
princes1976 Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Witam Wszystkich!Również chętnie pojawię się... tu i tam:)Kolego Luger cytuję Twe słowa. Kolego Wojna życzę szybkiego powrotu do zdrowia!Pozdrawiam Wszystkich!harnaś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Witam.Chętnie zjadłbym kiełbaskę upieczoną nad ogniskiem i popił zimnym piwkiem.Chętnie pojawię się tu :)Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
princes1976 Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Witam Wszystkich!Co taka cisza na forum? Pewnie Wszyscy zajęci są kopaniem:)To moje dzisiejsze trofeum.Pozdrawiam!Harnaś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusy Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 Już 12 września 2008, w piątek w Zamku Książąt Pomorskich w Darłowie nastąpi otwarcie wystawy pt. Broń i barwa Wojska Polskiego 1939-1945". Eksponaty wystawowe takie jak np.: mundury, uzbrojenie i wyposażenie Wojska Polskiego będą pochodzić ze zbiorów Muzeum Okręgowego im Stanisława Staszica w Pile. Będą one uzupełnione także militariami z kolekcji Mariana Laskowskiego. Otwarcie wystawy nastąpi o godzinie 17.pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 7 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2008 Chwała,dzięki za info. Do kiedy ta wystawa?Harnaś - jak tam śliwowica, przywiozłeś? Słowo się rzekło... hi hi czas na degustację. Kopaniem wszyscy zajęci, ale po kostkach ha ha... jakoś brak zapału chyba...Może w nadchodzący weekend jakieś spotkanie przy ogniu jeśli pogoda dopisze, a jeśli nie to w Z. Do Z. jest nieco daleko, ale ten klimat...Czekam na wieści (głównie od śliwowicy hi hi) - bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 10 Wrzesień 2008 Share Napisano 10 Wrzesień 2008 WitamTeraz to dopiero cisza... Można by powiedzieć ,jak kamień w śliwowice heheSpotkanie jak najbardziej wskazane ,co i jak ustalimy pod koniec tygodnia. Pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
princes1976 Napisano 10 Wrzesień 2008 Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Witam wszystkich Braci Kopaczy vel Krecików!Co taka cisza nastała? Pewnie przekopujecie wszystkie pola i ogródki? I gromadzicie fanty na spotkanie.:)Co do śliwowicy to czeka na koneserów tego regionalnego wiktuału, do tego jeszcze zakąska. Przychylam się do stwierdzenia der K. w sprawie spotkania. Najlepiej jakby mogło się ono odbyć w sobotę, w ten weekend lub następny. W przyszłym tygodniu nie mogę, gdyż wybywam na 5 dni do naszych zachodnich sąsiadów w ramach wymiany. Będziemy odbrązowywać naszą wspólną historię :)Tyle tego pisania, prawie elaborat.:)Pozdrawiam Wszystkich!P.S. Jeszcze parę fotek moich dzisiejszych trafień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
princes1976 Napisano 10 Wrzesień 2008 Share Napisano 10 Wrzesień 2008 50 centów, niestety nie hajmerykańskich" jeszce nie wyczyszczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
princes1976 Napisano 10 Wrzesień 2008 Share Napisano 10 Wrzesień 2008 dalej 50 centów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
princes1976 Napisano 10 Wrzesień 2008 Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Coś dla wielbicieli samarytanek, a mamy takich:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.