Florian19 Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 Kurde, ja już tyle nie kopałem, urlop mam i postanowiłem wraz z narzeczoną spędzić go razem (czyt. zakaz wykrywki, hehe)jutro rano wyruszam potajemnie na Chełmska, może i natrafię na jakiegoś znajomego poszukującego monetek, hehe, mam nadzieje, pozderka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 Chwała,a mi się urlop zaczął pobytem w szpitalu (nota bene po wyprawce z der K. i Camene hi hi)... wyszedłem dwa dni temu z fabryki, a raczej rzeźni (takie mają teraz przeroby na chirurgii) i jestem na zwolnieniu do 14 sierpnia. Na szczęście na druku zwolnienia jest napisane może chodzić" hi hi, więc... jeszcze tylko kilka badań żeby znaleźć przyczynę takiego stanu rzeczy i może się nieco podkuruję przed Bornem - cięgle jeszcze mam nadzieję, że wyjazd jest w zasięgu.Pochwalcie się ostatnimi osiągnięciami - będzie mi raźniej hi hi.Tymczasem - bywajcie. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiderski Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Ostatni wyskok przyniósł nowe nabytki - małe ale są. tj: 1 pfening 1907 1 pfening 1900 1 pfening 1898 5 groszy 1940nie licząc PRLi i innego śmiecia współczesnegocelem była Góra Chełmskai to wszystkoWojenka ja jestem z Tobą i trzymam kciuki cobyś się wykurować do Bornego.pozdrArtur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Witam No ładnie ładnie (Spiderski) a może jakąś fotkę tego 5 groszy 1940!!!!pozdrawiam ...J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Witam.Współczuję koledze wojna1939 nagłego zachorowania i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.Artur-jak będziesz miał czas i ochotę to można powtórzyć spacerek po ścieżkach G.CH.Na zdj. jedna z znajdek ostatnich tygodni.Jeszcze bez próby wyciągnięcia z pochwy.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
princes1976 Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Witam Wszystkich!Spiderski i Camene gratuluję znajdek! Wojna życzę szybkiego powrotu do zdrowia!Moje znajdki w górach:50 gr 1949 (stop miedziano niklowy)5 zł 1925 roku (konstytucja)poza tym dużo śmiecia typ kapsle od polmosów .Pozdrawiam Wszystkich, życzę owocnych wykopków. Harnaś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiderski Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Harnaś słyszałem, że pochodzisz z gór. Czy mógłbyś się do mnie odezwać na GG - 1972425.pozdrArtur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2008 Chwała,już mi lżej - jak widzę co zdobywacie hi hi.Ciekawe to 5 groszy 1940 - S. - zrób fotki - na naszym terenie to rzadkość z wiadomych względów.Harnaś - pewnie sprzątasz po stonce turystycznej te śmieci i polmosy hi hi, pewnie do końca pobytu w górach zdąbędziesz jeszcze co nieco ku uciesze... Camene: - piękna rzecz" jak mawia Jarosław - ciekaw jaki stan w środku - gratulacje.Hmm, ścierzyny chełmskie z pewnością kryją jeszcze nie jedno - być może ślady przedratuszowego Wilhelma hi hi - powodzenia i liczę na kolejne (obszerne) słowno fotograficzne - relacje - przynajmniej w ten sposób mogę uczestniczyć w historycznych odkryciach.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
princes1976 Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Witam!Moja dzisiejsze znajdki to dalsza kolekcja prlowskich i współczesnych polmosów" oraz ......One dollar 1884 rocznikZasobne są te górskie tereny:)Pozdrawiam Wszystkich!P.S. Zdjęcie w późniejszym terminieHarnaś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesiur Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Cześć,ja dziś byłem pierwyj raz w terenie i kilka łuseczek się trafiło.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
princes1976 Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 A oto zdjęcia dutka z hajmeryki" z poprzedniego postu:[URL=http://img514.imageshack.us/my.php?image=beznazwy1wm1.jpg][IMG]http://img514.imageshack.us/img514/8664/beznazwy1wm1.th.jpg[/IMG][/URL][URL=http://img230.imageshack.us/my.php?image=beznazwy2ft0.jpg][IMG]http://img230.imageshack.us/img230/415/beznazwy2ft0.th.jpg[/IMG][/URL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
princes1976 Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 Przepraszam za poprzedni post ale niestety forum to nie jest kompatybilne z Image Shack.A oto zdjęcia dolar z 1884 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
princes1976 Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 21 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2008 Chwała,ciekawe w jakim czasie został zgubiony zielony" i przez kogo - z oczywistych względów jest nie do sprawdzenia, ale rozbudza wyobraźnię. Może to w czasie burzliwego okresu II wojny była zapłatą za przejście przez zielona granicę, a może w przedpierwszowojennych czasach jakisi hamerykanski turysta zwabiony urokiem Tatr ruszył samotnie szlakiem i tyle go widzieli hi hi... a może...Masz tam Harnaś niezłe tereny (wspaniały przekrój czasowy) - zbieraj historie do kieszeni - jak wrócisz po urlopie to przy ognisku będziesz nas raczył opowieściami.A jak tam reszta wypełnia czas kanikuły?Ja się ehabilituję" hi hi - jest coraz lepiej.Tymczasem - bywajcie. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Florian19 Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Na wstępie witam wszystkich poszukiwaczy :)Trzy tygodniowy urlop minął w mgnieniu oka i czas wracać do pracy :( Ech, jak to by było fajnie jak by człowiek nie musiał harować jak wół a pieniążki jeszcze by z nieba same leciały albo na drzewach rosły, hehe. Może i to dobrze ze sie skończył, przynajmniej już mogę wyruszyć w plener xDA to dwie dzisiejsze znajdki na G.Ch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Florian19 Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 i 24 część talara z 1782 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Florian19 Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesiur Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Witam,dziś o brzasku z czystej ciekawości wybrałem się na plażę w Łazach, trochę pochodziłem i uzbierała się garść drobnych 2prl'e i zdezelowany golf 1 :)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 Chwała,widzę, że niektórzy nie próżnują hi hi...der K. - co tam słychować w terenie. Ja jestem chwilowo uwięziony" na rekonwalescencji. Dowiaduję się ciekawych rzeczy związanych z wehrmachtem na tym terenie (kaszuby). Może uda mi się oswoić miejscowych na tyle żeby wejść na strych i poszperać... ostatnio rozbierali piec chlebowy i wyciągnęli jakąś pukawkę hi hi i będą czyścili stawek a w nim jest utopionych kilka ciekawych rzeczy....Tymczasem tyle - muszę lecieć.Bywajcie. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Witam,właśnie Derka co tam słychać?he,he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Sianowskie okolice potrafią mile zaskoczyć.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 Dodaje jeszcze austriackie 2 grosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 .Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomas14 Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Witajcie,Dopiero co zaczałem kopać i szukać szczęścia". Chciałbym nawiązać kontakty z ludźmi z Koszalina i okolic. Podajcie mi jakies wskazówki, gdzie tu w okolicach można czegoś poszukać....Ostatnio byłem w Kluczkowie koło Świdwina, ale nic wielkiego nie znalazłem. Tylko trochę złomu i naboje do Mausera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camene Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Witam.Widzę,że marazm wdał się w szeregi kolektywu.Mało kto coś poczyna w tak piękną pogodę.Zdj. fant po czyszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.