Skocz do zawartości

KOSZALIN vol. XIII

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 237
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

M-ciężko byłoby mi się rozstać z cybuchem bo to mój pierwszy.Do tej pory wychodziły mi tylko zamknięcia do nich,ale możemy pomyśleć o wymiance tego mojego pióra którym byłeś zainteresowany jakiś czas temu.

Na zdj. wczorajszy guziol(wygląda na ruska)

Napisano

Witam Wszystkich!
Darek widzę, że nie próznujesz. Gratuluję wspaniałych znajdek! Co do meszek to prawda, nie ma sposobu na tę rozwydrzoną bandę insektów.
Prezentuję małe pudełeczko, czy ktoś może doradzić jak je wyczyścić by nie zniszczyć umieszczonych na nim wzorów (na zdjęciu nie są widoczne)

Napisano
Camene widze że jesteś oprócz górala" najwytrwalszym poszukiwaczem".
Nie wiem czemu identyfikujesz wszystkie guziki rako ruskie. Ten z koroną to liberyjny guzior. Wcześniejsze guziki z nr 1" to typowe prusaki pułkowe.
Z ruskich to tu trafiają się najwyżej te z gwiazdkami:)
pzdr. r.
Napisano
Romkow-dzięki za spostrzeżenie mojego błędu.Identyfikowałem je
na stronie http://www.pugoviza.ru/files/class_butt.shtml ,ale dopiero teraz widzę,że nie przeczytałem tego co powinienem i stąd moje pomyłki.Dzięki za spostrzeżenie.
Napisano
Chwała,

Pawlik832: to album Koła śpiewaczego Koszalin" - czy w środku są jakieś fotografie? Może jakieś zapiski?

camene: Adolf walnięty pieczątką Koszalina hi hi i to w 44 roku ha ha
Co do pióra - czy da się nim pisać, tzn. czy jest sprawne? Co by Ciebie interesowało w zamian?

Harnaś: wszystko zależy od tego z czego jest to pudełeczko, z jakiego materiału. Proponuję tradycyjne peklowanie w oliwie hi hi

M.
Napisano
Chwała,

jak widzę prace terenowe trwają na różnych frontach.
Harnaś - to jakieś odowe" świecidełko hi hi (kolczyk jak mniemam). Ciekawe czy kamyk jest szlachetny?
Jakosi na bagnet mi to nie wygląda, ale może jak usuniesz rdzę to się objawi charakter przedmiotu. Kwiatek to pewnie element ozdobny, ale czego nie mam pomysłu - może wielkość i metal z którego jest wykonany coś wyjaśnią.

camene: może da się to pióro jeszcze reaktywować?

Jeśli czas pozwoli to wieczorem mała relacja z wyprawy Kraina betonowych budowli 2008".

Tymczasem - M.
Napisano

Witam wszystkich!!!

Wy tu widzę kopiecie, a ja zawitałem na zlocie w Darłówku...
Oj działo się działo:D Jak zawsze piękna atmosfera i wspaniali ludzie:)
Przy okazji foto pięknego Motocykla 'Sokół'.

Pozdrawiam

Piotr

Napisano
Witam Wszystkich!
Tym niby bagnetem, a moze mieczem zajmę się po powrocie z gór. Na miesiąc odkładam" kopanie i tak zbliża się fala afrykańskich upałów. Ziemia wyschnie na wiór. Synoptycy igdy" się nie mylą.
Pozdrawiam!
Harnaś
  • 2 weeks later...
Napisano
A co taka cisza na forum!? Czy już nikt w wakacje nie kopie, zatrzymały się prace ziemne. Kacper może w następnym tygodniu pojeździmy po pracy troszkę poszukać drobnych......?

pozdr
Artur
Napisano
Cześć wszystkim,
Jestem tu nowy więc postanowiłem się przedstawić.
Głównie interesuje mnie historia Polski i ziem pomorza środkowego
do 45r. Ostatnio zastanawiam się nad wyruszeniem w teren a co się z tym wiąże zakupem sprzętu.

pozdrawiam Tomek
Napisano
Witam
Arturo ,nikt nie pisze bo wszyscy kopią.
Jak pozwolicie to też się chętnie z Wami zabiorę na drobne hihi
Pzdr der K.
PS. Cześć czesiur
Napisano
Witam!
Tak jak zauważył der K. wszyscy siedzą w polu i kopią dołki. Witam Cię czesiur!
Ostatnio przekopałem na południu Polski rodzicom ogródek. Niestety zalegające skały nie pozwalają dotrzeć do ukrytych skarbów Janosika. Będę próbował dalej.
Do zobaczenia w Bornem.
Napisano
Witam

Panowie zostawcie coś dla mnie , ja dopiero 1 września będę mógł gdzieś się wybrać , myślę że do tej pory jeszcze coś zostanie , a nie sam widok księżycowy hi hi .

pozdrawiam ... Jarosław...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie