EnemyofGod Napisano 22 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2008 http://wiadomosci.onet.pl/1774246,11,item.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 Niech to będzie przestrogą dla innych, by nie było takich dramatów więcej w tym roku.....szkoda chłopaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 Niestety - kolejna ofiara wojny....To powinno przemawiać do wyobraźni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 Jakoś nie chce mi sie wierzyć że byli tak bezmyślni i dłubali przy tym.Pytanie do bardziej zorientowanych:Czy mogli to gówno zdetonować uderzając szpadlem w ziemię a nie wiedząc jeszcze co tam jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 mogli, trafiając niefartem ostrzem szpadla na zapalnik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 Musieli majstować przy nim !Zreszta zbyt mało wiemy na temat co tam sie stało , co znaleźli ... itp.Natomiast żeby zainiciować zapalnik uderzeniem szpadla musli by mieć naprawde duzy niefart. A raczej splot niefartów - wypadkowych: Siła połozenie, stan itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitolif Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=10080319Tragiczny finał zabawy znalezionymi pod lasem pociskami - zginął 17-latek17-latek zginął na miejscu, a jego 14-letni kolega z obrażeniami trafił do szpitala wskutek wybuchu pocisku, prawdopodobnie z czasów II wojny światowej. Chłopcy znaleźli niewybuchy pod lasem w miejscowości Kobylin koło Ostrołęki.Aleksandra Banaszczyk z zespołu prasowego mazowieckiej policji poinformowała, że stan przebywającego w szpitalu 14-latka jest dobry, jego życie nie jest zagrożone.Z pierwszych ustaleń wynika, że obaj chłopcy znaleźli dwa niewybuchy w pobliżu lasu. Musieli coś z nimi robić, dotykać, lub chcieli je przenieść, i wtedy nastąpiła eksplozja - powiedziała Banaszczyk.Dodała, że na miejsce zdarzenia przyjechali saperzy. Zabezpieczyli oni teren i sprawdzają, czy eksplodowały obydwa pociski, czy tylko jeden z nich, i czy nie ma w pobliżu innych niebezpiecznych znalezisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przełaj Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 Mi ich nie szkoda, głupoty nie można zrzucić na wiek. Każdy był nastolatkiem i różne rzeczy się znajdywało na poligonach. Ja akurat miałem na tyle zdrowego rozsądku, że nigdy nie przyszło mi na myśl, żeby się bawić i rozkręcać ten złom. Szkoda mi tylko ich rodzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 CHyba starsi mi zarekwiruja wykrywke:) Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 Zgadzam się z Przełajem, w zeszłym roku 40-sto i 50-cio latkowie mieli nieprzyjemne incydenty z urwiłapami...Wyobraźnia Panowie a nie wiek, sama nie przychodzi, trzeba się tego nauczyć.... szkoda że niektórzy na swoim przykładzie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 Ps. Dodam jak ważny jest przykład: jak smarkacz zobaczy że jego stary rozbraja bombę to jak sam taką znajdzie to myślicie że co zrobi? Zakopie? Odpowiedź chyba jasna...(...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 22 Czerwiec 2008 Share Napisano 22 Czerwiec 2008 Moim zdaniem niepotrzebne lanie wody...wiekszosc z Nas ciekawily takie rzeczy gdy zaczynali zabawe z wykrywaczem i szukali militarki, czesc z tego wyrosla a czesc nie..Szkoda tylko chlopaka[*] i jego rodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik.zd Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Witam!Czytaliście może komentarze na stronie, którą podał EnemyofGod?Ja uważam, że tacy goście, którzy świadomie szukają niewypałów psują tylko opinię innym poszukiwaczom. Wystarczy, żeby znajomi kogoś kto szuka monetek, militarki itp usłyszeli w wiadomościach o takim zajściu to później zacznie się otrzeganie, zabranianie, a może się nawet skończyć konfiskatą wykrywacza :). Może pomyślicie, że to co napisałem to nieprawda, ale w gruncie rzeczy to może być różnie...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 szkoda chłopaków, na każdego mogło trafić i nie ma co się mądrzyć.liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 komentarz ze stronki: Cała prawdaChcecie znać prawdę? Proszę bardzo. Znałem tego chłopaka co zginął a o tym drugim nieraz słyszałem. Ten co zginął to przypadek poprostu złego kolege sobie znalazł. Ten który przeżył już od dawna szukał bomb i nieraz znajdował i przynosił do domu a matka zamiast mu zabronić to się cieszyła że taki zdolny chłopiec. W końcu doszło do tragedi skończyło się życie Mateusza szkoda człowieka jak każdego. Chłopaki szukali bomby wiedzieli czego szukają i czym to grozi ale mimo to fascynacja wszystkimi rzeczami z II wojny światowej a w szczególności niewybuchami przycmiła zdrowy rozsądek. Rodzice mu kupili wykrywacz metali mimo że wiedzieli do czego chce go wykorzystać. Nic nie dało tłumaczenie tej kobiecie że w końcu trafi źle i dojdzie do tragedi ale jej nic nie dało się wytłumaczyć :( To jest prawda szkoda że teraz po jednym chłopaku zostały tylko wspomnienia a drugi może zginie a może nie ale wtedy bedzie miał na sumieniu kolegę że namówił go na ta wyprawę." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubbers Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Taka tragedia przez nieodpowiedzialnego gnojka a sam wyjdzie z tego cało,nauczke ma...ale co z tego jak chłopaka nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakuza43 Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 skaczcie temat ! po co o tym tyle pisac i szukac winnego.chlopak niezyje i wspolczuje jego bliskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmarut23 Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 [*] [*] [*]A na to co powyżej: .... (nie na wszystko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.