Skocz do zawartości

Polski Bofors 37 mm

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 82
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 weeks later...
Napisano
Radian83 - skrzynka przybornika armaty ppanc 37mm wz.36 a właściwie powinno być skrzynki bo zawsze były dwie różnią się znacznie od skrzynki na taśmy amunicyjne do ckm wz.30.
To co pokazał vis1939 to przybornik od armaty czołgowej wz.37 montowanej w czołgach 7TP.
Dwie skrzynki znajdowały się na przodku, opis ich zawartości znajdziesz w tym wątku pisze o tym Gebhard, wygląd też znajdziesz są na rysunkach przodków również w tym wątku.
Pozdrawiam.
Napisano
Brutusie nie pisałem o skrzynce amunicyjnej na taśmę do Bronisława a chodziło mi o to że pokazany przez kol. Visa przybornik jest taki sam jak przybornik do ckm wz.30.
Napisano
Radian83 oczywiście mój błąd, pisząc nie spojrzałem ponownie na twój tekst ale nie zmienia to faktu że skrzynki przybornika armaty ppanc są zupełnie inne.
Napisano
Skrzynki wraz z zawartością można zobaczyć w książce braci Słupczyńskich Armata przeciwpancerna 37mm wz.36". Skan visa także jest z tej publikacji.
Napisano

Foty z książki braci Słupczyńskich były swojego czasu dołączane gęsto do aukcji na allezło.W związku z tym rozlazły się po necie i można je po chwili wysiłku znaleźć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie