to17071990 Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Witam. Mam zamiar wybrać sie na Piknik i liczę na jakieś występy grup rekonstrukcyjnych na imprezie. Czy będzie w ogole jakaś rekonstrukcja jak w roku ubiegłym?Na stronie Pikniku coś pisali o wystepie grh , ale nic konkretnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 W tym roku będą grupy US Army , grupy niemieckie , wystawa grup powojennych oraz jedna z grup odtwarzajacych PSZ. Rekonstrukcje będą jedna lub dwie związane z 1944 rokiem.Szczegóły po weekendzie na stronie muzeum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Najbardziej interesuje mnie czy występy w sobotę czy niedzielę?I oczywiście dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyzik Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 http://www.pikniklotniczy.krakow.pl/program.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 21 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2008 Wszystko fajnie , juz to wcześniej widziałem , ale nic o żadnych rekonstrukcjach walk nie piszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyzik Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 Piszą ;)SOBOTA 28.06.2008 rokuPRZERWA Z POKAZACH LOTNICZYCH13.30 DO 14.10 REKONSTRUKCJE HISTORYCZNE.NIEDZIELA 29.06.2008 roku13.30 PRZERWA W POKAZACH13.30 DO 14.10 – REKONSTRUKCJIE HISTORYCZNE.tak przynajmniej na razie podaje MLP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 21 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2008 O tym piszę - nic konkretnego. Pozostaje czekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Tak przy okazji - wybiera sie ktoś z forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roch Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Panowie chyba juz wiadomo o co chodzi. Na stronie SRH Wrzesień39 znalazłem pismo Zarządu Grupy w interesującej nas sprawie. Sam byłem zainteresowany tematem dlatego pozwalam sobie załączyć niniejsze pismo Pismo zostało umieszczone na otwartym forum dlatego umieszczam go w niniejszym miejscu, by również i inni mieli świadomość zaistniałej sytuacji PozdrawiamRoch, GRH Podhale w ogniu"Następujące pismo zostało przesłane do dyrekcji MLP, na które do dzisiaj nie mamy osdpowiedzi. Pismo to publikuję na forum otwartym aby każdy , kto chce mógł się z nim zapoznać i wyciągnąć wnioski z indolencji organizacyjnej muzem: Kraków,22 czerwca 2008 roku SRH „Wrzesień39” os. Jagiellońskie 30/61 31-836 Kraków Do Szanownego Pana Dyrektora Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie Krzysztofa Radwana Poniżej przesyłamy informację z naszej strony dotyczącą tegorocznego Pikniku Lotniczego mającego się odbyć w dniach 28,29 czerwca w Krakowie. Będąc współorganizatorem części rekonstrukcyjnej zeszłorocznego Pikniku Lotniczego, która to cześć bardzo pozytywnym echem odbiła się wśród publiczności oraz rekonstruktorów , pragniemy ustosunkować się do tegorocznej sytuacji: - po zeszłorocznym Pikniku otrzymaliśmy zapewnienie od Państwa, że również w tym roku będziemy współorganizatorem części rekonstrukcyjnej, - w grudniu zeszłego roku oraz w styczniu tego roku wykonaliśmy wielokrotne telefony do Krzysztofa M. niestety bez odpowiedzi, - w dniu 11 stycznia br. Ustalono telefonicznie spotkanie w dniu19 stycznia na którym ustalono wstępne założenie pikniku –części rekonstrukcyjnej i ewentualny budżet, - na następnym spotkaniu 23 lutego ustalono spis grup do zaproszenia i zapotrzebowanie na sprzęt, otrzymaliśmy także informację o grancie wysokości 47 tysięcy PLN na organizację imprezy rekonstrukcyjnej oraz następne spotkanie ustalono na 22 marca. Ponieważ termin ten okazał się być Świętami Wielkanocnymi termin spotkania został przesunięty na na 29 marca. W dniu 28 marca w godzinach wieczornych Krzysztof M. odwołał spotkanie ze względu na brak informacji o grancie, - 28 kwietnia i 5 maja Dariusz Gładysz przybywa do MLP i podczas tejże drugiej wizyty dowiaduje się o nie przyznaniu grantu i braku pieniędzy na organizację pikniku –części rekonstrukcyjnej, - 17 maja odbywamy spotkanie w MLP gdzie dowiadujemy się o około 25 tysiącach PLN na organizację części rekonstrukcyjnej pikniku oraz o fakcie wysłania dzień wcześniej zaproszeń o grup rekonstrukcyjnych i firm wypożyczających sprzęt do pikniku oraz umawiamy się na termin 28 maja celem podjęcia ostatecznej decyzji o formie części rekonstrukcyjnej pikniku, - 28 maja przybywając na umówione spotkanie nie zastajemy nikogo z dyrekcji MLP czego świadkiem jest Pan Hoffman, wykonywane później wielokrotne telefony o Krzysztofa M. nie przyniosły żadnego rezultatu ,gdyż ich nie odbiera, - 31 maja podczas rekonstrukcji w Wyrach podczas rozmów z grupami rekonstrukcyjnymi dowiadujemy się że żadna z nich nie otrzymała informacji ani zaproszenia na piknik, - 6 maja dowiadujemy się ,że większość grup , która w styczniu br. Deklarowała chęć uczestnictwa w części rekonstrukcyjnej pikniku wycofuje swój udział , gdyż nie otrzymała żadnej informacji o d MLP, - 9 czerwca br. Przekazano Krzysztofowi M. informację ,że w związku z zaistniała nie z naszej winy sytuacją nie jesteśmy w stanie podjąć się organizacji części rekonstrukcyjnej pikniku. Uprzejmie informujemy , że jesteśmy bardzo zasmuceni zaistniałymi faktami ,które oprowadziły do niemożności organizacji w/w imprezy, zwłaszcza ,że rok wcześniej pokazaliśmy , że jesteśmy godnymi zaufania partnerami , którzy wsparli piknik nie tylko swoją obecnością lecz także wieloma godzinami pracy przy jego organizacji, przeprowadziliśmy wiele godzin rozmów komórkowych na własny koszt, wykorzystywaliśmy własny transport samochodowy oraz wsparliśmy własnymi finansami część wyżywienia dla rekonstruktorów oraz efekty pirotechniczne. Uprzejmie proszę Pana Dyrektora o ustosunkowanie się do tego pisma. Pozostając z poważaniem Prezes SRH „Wrzesień39” Paweł FedorowPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Bocian 13:04 01-07-2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Witam . Czy koledzy nie rozumiecie że jak nie wiadomo o co chodzi - to chodzi o pieniądze .Po prostu rekonstrukcja historyczna jest tylko dodatkiem w tym pikniku , który w razie czego można okroic finansowo (co się stało). Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 26 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2008 No ja się Panowie bardzo zdenerwowałem , by nie rzec wk....... . Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darula Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Hmm... jutro w Wyborczej bedzie tekst o pikniku i wywiad z p.Radwanem dyrektor Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie.Padły tam min. takie słowa ...Po raz kolejny przyjadą ludzie, którzy zrekonstruują bitwy wojenne - ich ciężki sprzęt bojowy już do Krakowa zjeżdża..."Co jest grane, bedzie rekonstrukcja czy nie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 26 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Ty mi powiedz kolego... GW kupię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,5401446,Potyczki_samolotow_nad_Krakowem.htmltekst pod zdjęciem... Do tego rekonstrukcje potyczek bojowych..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Na dzień dzisiejszy inscenizacja będzie i raczej nie będą pokazane walki we Wrześniu '39 , tylko druga połowa wojny, front zachodni.Ktoś sie jednak potrafił porozumieć z Muzeum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadkus Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Steine7 - może źle odbieram Twojego posta, ale zabrzmiało to jak krytyka grup wrześniowych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Mnie powaliła w tym wywiadzie wypowiedż dyrektora rzeczonego Muzeum, która świadczy z kim mamy do czynienia:A F-16 będą?- Nie, bo są za głośne. Zobaczymy za to iskry, które są co prawda głośne, ale czasem motocykl z przedziurawionym dla szpanu tłumikiem bywa głośniejszy..." UfffffNo i do tych atrakcji typowo lotniczy akcent - bolid F1 BMW Sauber. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 27 Czerwiec 2008 Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Dziadkus, no wiesz, fakty są jakby dość jednoznaczne...Może Dyrekcja MLP nie była aż tak bardzo zachwycona dotychczasową współpracą, skoro tak się stało ? Pytanie dlaczego... Grupa wszędzie pokazuje jaka jest świetnie zorganizowana, prężna, dobrze wyekwipowana w sprzęt na najwyższym poziomie...Sytuacja tym bardziej dziwna, że w sumie SRH 'Wrzesień39' jest na miejscu i koszty organizacyjne byłyby pewnie mniejsze... Bo mnie osobiście np razi jedna rzecz w przytoczonym piśmie - taka odmiana 'złotówki' przez wszystkie przypadki... Takie centusiowe troszku ;) Bez urazy oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 27 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Kupiłem Gazete Wyborczą i jakoś wywiadu nie mogę znaleźć. NA Piknik wybieram się w niedzielę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mele-scull Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Ktoś może się już podzielić wrażeniami z tegorocznego Pikniku?Aż sobie konto na powrót założyłem na tę intencję.Pozdrawiam, Marcin Mielczarek (melescul vel mele-scull) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darula Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Byłem i widziałem... W sobotę było na 4+, niedziela - mocna 5!!!Kilka zdjęć z soboty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darula Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darula Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darula Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darula Napisano 29 Czerwiec 2008 Share Napisano 29 Czerwiec 2008 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.