Skocz do zawartości

niemieckie rysunki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

przywiezione dawno z Dolnego Śląska, wykonane ołówkiem w latach 20. Rysunków jest kilkadziesiąt, przedstawiają sceny z I Wojny i koszar Reichswehry. Autor H. Weiss.

Napisano
Tomek.. mógłbyś zrobić skany i wysłać mi na pocztę? mozesz umieścić przez środek znak wodny nigdzie tego nie bede publikował tylko tak z ciekawości jeśli można prosić!
pozdrawiam serdecznie
1939
Napisano
Zamiast rozsyłać do wszystkich, zrób skany dobrej jakości, spakuj Rarem i umieść na zewnętrznym serwerze i podaj linka do tematu, zainteresowani ściągną.

Pozdro!
Napisano
witam wszystkich !

odpowiadając na pierwszego posta odpowiem : nie pozbywam się rysunków. Chętnie natomiast zrobię skany pozostałych. Problem w tym, że resztę muszę znaleźć...bo gdzies je upchałem w mieszkaniu, a te były na wierzchu :)Pierwszy z rysunków jest oprawiony, więc nie wiem jak wyjdzie na skanie. To na razie tyle.
pozdrawiam.
Napisano

ten rysunek ołówkiem jest równiez oprawiony,formatu A 4, z datą 25 grudnia 1941 ...Herr Weiss musiał się namarznąć pod Moskwą :))

Napisano
Nie muszą być skany, zdjęcia aparatem przy dziennym świetle zrobisz szybciej i bez obawy o uszkodzenie, nie pójdzie to na wystawę tylko dla zaspokojenia naszej ciekawości :)
Napisano
Witaj Tomasz!
Dziękuje bardzo za umieszczenie rysunków.. owszem nie muszą być to skanyy foty nawet ładniej wygladają niz skany...:) dobrze pisze kol. MK!
Pozdrawiam serdecznie
1939!
  • 3 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie