Skocz do zawartości

bibuła...

Hebda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kartki maszynopisu.jest ich ok 130. kilka sygnowanych:
P.W.i W.F.36p.p.L.A. rok wyszk.1937/38"
czyżby papiery 36 pułku piechoty Legii Akademickiej z 28 Dywizji Piechoty(armia Łódź) przejęte przez podziemie po Wrześniu? :D

Napisano
odp: w okolicy znaleziska wychodziły łuski ppszowe,mauserowe,trovhe mośków,odłamki,ogólnie drobnica.W tym samym lesie co zawsze,nieprzerwanie od 3lat,tj od początku:)
popatrzcie na moje stare posty,wszystkie znaleziska z tego samego lasu:)
pomysł z artykułem nie jest zły... hmmm:)
Pozdr.
Napisano
witam
Moje ciotki trafiły za taką ibułę" zdaje się że do gross-rosen. Wyobrażam sobie ze własnie takie materiały przwoziły. Super sprawa Hebda. Dzieki ze sie podzieliłeś fotkami
pozdro
Napisano
Ta literatura sprawia wrażenie jakby była skryptami kursanta konspiracyjnej podchorążówki, np.¨Agricoli¨czy tym podobnej,w podwarszawskich lasach kursanci konspiracyjnych podchorążówek i kursów wojskowych mieli zajęcia tzwn.praktyczne jak strzelania,ćwiczenia z pirotechniki itp,to dość śmiała hipoteza ale może to była jakaś podręczna biblioteczka.
Napisano

http://www.polona.pl/dlibra/doccontent2?id=502&dirids=6

między innymi taka książka była z dokumentami :)
oczywiście w znacznie gorszym stanie
heh
:)

Napisano
Dokumenty przekazane zostaly dziś do muzeumPW w depozyt na ok 2tygodnie.mają przejść komore gazową w celu zniszczenia bakterii i grzybow.potym decyzja muzeum... albo przyjma jako darowizne na ekspozycje,albo zwrócą.
a wtedy.....
:):):)
  • 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie