Skocz do zawartości
  • 0

Mosiężne etui na zapałki - SS

szczepciu

Pytanie

Napisano

W związku z tym, że mój wątek został usunięty (sam sobie jestem winien) skorygowałem swój błąd i jeszcze raz Was pytam: - Co sądzicie, kopia czy oryginał?

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szczepciu kopia . NA jarmarku mozna pełno wzorów" tego pokemonizmu kupic. zaciekawiło mnie dopasowanie do współczesnego pudełka zapałek" a widziałes kiedys wojenne pudełko zapałek ? To zdziwienie minie :D
Napisano
Rzeczywiscie przed-, wojenne i wczesnopowojenne pudelka zapalek byly wyzsze, a za to wezsze. I wykonywane przewaznie z cieniutkiej sklejki oklejanej bibulka.
Napisano
Radosna współczesna twórczość. Jeszcze ciepła.
Zwróć uwagę że krawędzie liter nie są wogóle przytarte. (ostre jak żylety)
Brak śladów używalności.
Napisano

Tu dla przykładu takie pudełeczko wehrmachtowskie zastanawiający w Twoim pudełeczku jest brak zaokrąglonych rogów tak jakby jego rola funkcjonalna przestała odgrywac istotna rolę- czyli wskazanie na podróbę. Materiał tez dziwny, brak starej patyny.

Napisano
Witam!

Słuchajcie, a jakie powinny być wymiary takiego oryginalnego etui? Kumpel ma wykop z Pomorza i uparcie twierdzi, że na bank jest dobre... Mi jednak podchodzi lipą. Wykonane z mosiądzu, wybijakiem- kropkami wypisane jest SOVIET? SOWIET? /nie pamiętam/ PARADISE 1944 i pierwotnie miało przylutowany przecięty wzdłuż pocisk karabinowy.

Pozdrawiam, Łukasz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie