Skocz do zawartości
  • 0

Odznaczenia

boberlium

Pytanie

Napisano
Witam

Proszę o identyfikację odznaczeń :) Jedno jest dziwne bo jakieś ze Stalinem... wezwano Dziadka i dano mu takie coś ;] sam nie widział za co to i po co... Mam jeszcze kordzik i takie co się zawiesza przy mundurze zapomniałem jak się to nazywa... taki sznur" zakończony metalem :) Dziadek w okresie komunizmu nie dostał awansów bo nie był w partii :) Do końca życia miał w poliku odłamek bomby i nie usuwał gdyz mu to nie przeszkadzało , a tak by miał bliznę. Jestem z niego dumny!

Link:

http://picasaweb.google.pl/eneskata/Dziadek

Zdjęcia maja numer od 1-18 odznaczenia :) na końcu zdjęcie.
ID proszę podawać numerowo :) Z góry dziękuję.

Sam nie mogę dokonać ID bo nie mogę znaleźć książeczek od odznaczeń.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Proszę o identyfikację odznaczeń :) Jedno jest dziwne bo jakieś ze Stalinem... wezwano Dziadka i dano mu takie coś ;] sam nie widział za co to i po co... Mam jeszcze kordzik i takie co się zawiesza przy mundurze zapomniałem jak się to nazywa... taki sznur" zakończony metalem :) Dziadek w okresie komunizmu nie dostał awansów bo nie był w partii :) Do końca życia miał w poliku odłamek bomby i nie usuwał gdyz mu to nie przeszkadzało , a tak by miał bliznę. Jestem z niego dumny!

Link:

http://picasaweb.google.pl/eneskata/Dziadek

Zdjęcia maja numer od 1-18 odznaczenia :) na końcu zdjęcie.
ID proszę podawać numerowo :) Z góry dziękuję.

Sam nie mogę dokonać ID bo nie mogę znaleźć książeczek od odznaczeń.
Napisano
1. Srebrny Krzyż Zasługi PRL z 1952r.
2. Brązowa Odznaka asłużony Pracownik Morza"
4. Srebrny Medal za zasługi dla Obronności Kraju wz. z 1966r.
6. Medal za udział w walkach o Berlin
10. Medal 40-lecia Polski Ludowej
12. Złoty Medal Siły Zbrojne w Służbie Ojczyzny" wz. z 1968r. XX
Srebrny Medal Siły Zbrojne w Służbie Ojczyzny" wz. z 1968r. X
Brązowy Medal Siły Zbrojne w Służbie Ojczyzny" wz. z 1968r. V
14. Medal Zwycięstwa i Wolności wz.2 chyba z szerokim orłem
18. Odznaka Grunwaldzka wz. 2 brązowa
Napisano
boberlium jest coś tak magicznego jak google - wpisujesz tam napisy z medali i masz identyfikację z głowy, a nie zaśmiecasz forum...
Napisano
ruskich znaków nie potrafię :) i niektóre nie maja napisów... a zaśmiecasz to można tak jak inni czyli dawanie do ID jakiegoś złomu :) nie chcesz pomóc to nie pisz :) nie ma żadnego nakazu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie