Skocz do zawartości
  • 0

Klamra SS - oryginal czy lipa?

ra_v

Pytanie

Napisano

Witam
Jak w temacie - prosze o opinie. Stalowa, resztki farby, widoczna lekka korozja. Bicia RZM, SS, i OLT/62637.
Dzieki za pomoc.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy moze ktoś okreslić producenta po podanych kodach jeżeli to jest oryginał?
Serdeczne dzięki za pomoc.
Pozdro
Napisano
Klamra jest kopią, i to jedną z gorszych. Popularna amerykańska kopia tylpu OLT. Nigdy na klamrach runy nie były w rombie!!! Numer na klamrze jest co ciekawe numerem telefonu producenta tych klamer.
Jestem zbulwersowany jak można tak człowiekowi robić wodę z mózgu. Jak się ktoś nie zna to niech nie pisze bzdur typu wydaje mi się", wygląda".

Lipa, syf, szmelc, śmieć, kiła, podróba...
Napisano
Skoro numer na klamrze jest numerem tel. producenta kopii, to pozostało nam tylko zatelefonować i solidnie naubliżać (po angielsku oczywiśćie).
Napisano
Ogólnie wygląda wiarygodnie, ale nie wypowiem się na 100%, trzeba by było wziąć do rąk, powąchać, pomacać, przyjrzeć się drobnym szczególikom. Na rynku są niestety doskonałe kopie stalówek SS, postarzone, odpowiednio przytarte, generalnie jak sam z ziemi nie wyciągniesz to nie ma pewności.
Napisano
Witaj Danieloff
Nie jest z mosiężnego drutu - ale jest w tym miejscu zażółcony mosiądzem. Tak jakby ocierała się ta część o coś mosiężnego. Ale tylko na środku i jednym boku okienka.
Pozdro
Co sądzisz o tej klamerce?
Wygląda na używany oryginał, ale w dzisiejszych czasach nie mam 100% pewności.
Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie