a.korbaczewski Napisano 4 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2008 Przez około 2 godziny policjanci z Bisztynka zmuszeni byli wczoraj (23 maja 2008 r.) do pilnowania starego pocisku artyleryjskiego, który w nieznanych okolicznościach znalazł się" na skrzyżowaniu ulic Findera i Grunwaldzkiej w Bisztynku. Pocisk został zabrany i wywieziony z miasta przez patrol saperski. Na szczęście saperzy wczoraj pracowali. Gdyby nie to pocisku trzeba by pilnować aż do poniedziałku.Policjnci z Bisztynka zostali powiadomieni o pocisku leżącym na skrzyżowaniu ulic około południa. Niewypał nie został znaleziony w czasie prac remontowych, albo wykopoów. Ktoś go tam - po prostu - zostawił dla zabawy", albo zgubił w trakcie przewożenia - być może na złom. - Co tu komentować - mówił nam jeden z przechodniów. - To zwyczajna głupota!!! Koszty przyjazdu i pracy patrolu saperskiego poniesie (zgodnie z prawem) gmina Bisztyneki to się nadaje do prasy a nie jakiś pistolet bez lufy zardzewiały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 heheh byłem kiedys swiadkiem jak za olsztynkiem n drodze krajowej policja robiła objazd bo ktoś połozył - zgubił 4 szt granatów moździerzowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujekblacha Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 Nie jest to chyba najwłaściwsze rozwiązanie bo zawsze ktoś może na to wjechać niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 hehe ale jaja.Śmiem twierdzić że niektórzy ludzie w Polsce mają conajmniej mało wyobraźni....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JULJAN123 Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 A mnie bardziej dziwi to, że istnieją ulice noszące nazwy komunistycznych działaczy. Niewypał to wiadomo - ciekawostka ale P.Finder to skandal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 ludzka głupota czasami nie zna granic, koło zakładu pracy mojej mamy robotnicy coś kopali, nie wiem bynajmniej w jakiem celu, i wykopali pocisk, nie było by w tym nic nadzwyczajnego, żeby tego pocisku nie porzucili pod stojak z rowerami, dokładnie prawie pod rower mojej matki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColdDemons Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 JULJAN123--- ja mieszkam na ul. Armii Czerwonej i mi to nie przeszkadza!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 10 Czerwiec 2008 Share Napisano 10 Czerwiec 2008 Na terenie mojej firmy podczas prac ziemnych wyorali kompletną 75-tkę,kidnęli pod płot 0 paniki,zakład pracował normalnie,bez ewakuacji pracowników.Po południu przyjechali sapery zabrali i koniec kropka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.