a.korbaczewski Napisano 4 Czerwiec 2008 Autor Napisano 4 Czerwiec 2008 Przez około 2 godziny policjanci z Bisztynka zmuszeni byli wczoraj (23 maja 2008 r.) do pilnowania starego pocisku artyleryjskiego, który w nieznanych okolicznościach znalazł się" na skrzyżowaniu ulic Findera i Grunwaldzkiej w Bisztynku. Pocisk został zabrany i wywieziony z miasta przez patrol saperski. Na szczęście saperzy wczoraj pracowali. Gdyby nie to pocisku trzeba by pilnować aż do poniedziałku.Policjnci z Bisztynka zostali powiadomieni o pocisku leżącym na skrzyżowaniu ulic około południa. Niewypał nie został znaleziony w czasie prac remontowych, albo wykopoów. Ktoś go tam - po prostu - zostawił dla zabawy", albo zgubił w trakcie przewożenia - być może na złom. - Co tu komentować - mówił nam jeden z przechodniów. - To zwyczajna głupota!!! Koszty przyjazdu i pracy patrolu saperskiego poniesie (zgodnie z prawem) gmina Bisztyneki to się nadaje do prasy a nie jakiś pistolet bez lufy zardzewiały.
okejos Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 heheh byłem kiedys swiadkiem jak za olsztynkiem n drodze krajowej policja robiła objazd bo ktoś połozył - zgubił 4 szt granatów moździerzowych.
wujekblacha Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 Nie jest to chyba najwłaściwsze rozwiązanie bo zawsze ktoś może na to wjechać niestety
Swiety82 Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 hehe ale jaja.Śmiem twierdzić że niektórzy ludzie w Polsce mają conajmniej mało wyobraźni.......
JULJAN123 Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 A mnie bardziej dziwi to, że istnieją ulice noszące nazwy komunistycznych działaczy. Niewypał to wiadomo - ciekawostka ale P.Finder to skandal.
sudajew Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 ludzka głupota czasami nie zna granic, koło zakładu pracy mojej mamy robotnicy coś kopali, nie wiem bynajmniej w jakiem celu, i wykopali pocisk, nie było by w tym nic nadzwyczajnego, żeby tego pocisku nie porzucili pod stojak z rowerami, dokładnie prawie pod rower mojej matki
ColdDemons Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 JULJAN123--- ja mieszkam na ul. Armii Czerwonej i mi to nie przeszkadza!!!
dzieci3 Napisano 10 Czerwiec 2008 Napisano 10 Czerwiec 2008 Na terenie mojej firmy podczas prac ziemnych wyorali kompletną 75-tkę,kidnęli pod płot 0 paniki,zakład pracował normalnie,bez ewakuacji pracowników.Po południu przyjechali sapery zabrali i koniec kropka.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.