Skocz do zawartości

znowu groźny niewypał!

Rekomendowane odpowiedzi

Przez około 2 godziny policjanci z Bisztynka zmuszeni byli wczoraj (23 maja 2008 r.) do pilnowania starego pocisku artyleryjskiego, który w nieznanych okolicznościach znalazł się" na skrzyżowaniu ulic Findera i Grunwaldzkiej w Bisztynku. Pocisk został zabrany i wywieziony z miasta przez patrol saperski. Na szczęście saperzy wczoraj pracowali. Gdyby nie to pocisku trzeba by pilnować aż do poniedziałku.

Policjnci z Bisztynka zostali powiadomieni o pocisku leżącym na skrzyżowaniu ulic około południa. Niewypał nie został znaleziony w czasie prac remontowych, albo wykopoów. Ktoś go tam - po prostu - zostawił dla zabawy", albo zgubił w trakcie przewożenia - być może na złom. - Co tu komentować - mówił nam jeden z przechodniów. - To zwyczajna głupota!!!

Koszty przyjazdu i pracy patrolu saperskiego poniesie (zgodnie z prawem) gmina Bisztynek

i to się nadaje do prasy a nie jakiś pistolet bez lufy zardzewiały.

ludzka głupota czasami nie zna granic, koło zakładu pracy mojej mamy robotnicy coś kopali, nie wiem bynajmniej w jakiem celu, i wykopali pocisk, nie było by w tym nic nadzwyczajnego, żeby tego pocisku nie porzucili pod stojak z rowerami, dokładnie prawie pod rower mojej matki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie