lysy452 Napisano 3 Czerwiec 2008 Autor Napisano 3 Czerwiec 2008 ja w tytule nie bede sie rozpisywal skad i od kogo prosze jedynie o id czy jest to orginal czy fals,mam okazje go kupic,prosze rowniez o podanie wartosci tego sygnetu jesli ktos sie orientuje Ma bicie SS i na dole jakby *80 pozdrawiam
speed Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Witam.Nie chcę się mądrzyć ale takie rzyczy były wykonywane bardzo starannie.Sygnet na Twoim zdjęciu ma parę niedoróbek w porównaniu ze zdjęciami z linków zamieszczonych pozyżej przez kolegów.Sygnety te były wykonywane z bardzo dokładnych form i poddawane póżniej ręcznej obróbce,bardzo dokładnej,Zresztą jak każda biżuteria.Kiedyś trochę robiłem w złotnictwie i wiem że mogą wystąpić różnice w wyrobie końcowym ale te są jak dla mnie zbyt duże.Ja obstawiam fałszywkę.To by było tyle mojego skromnego zdania.Pzdr
Hildebrand Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 lewa strona, wyraźnie widać resztki srebrzenia
Hildebrand Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 Ten został odnaleziony pod Demjanskiem :)Pozdrawiam.
lysy452 Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Napisano 6 Czerwiec 2008 witam.chcialbym dzisiaj poruszyc jeszcze raz watek ktory juz byl na id,ale nic w sumie z niego nie wyniklo.jest to sygnecik wykopany na niemieckich pozycjach,wiec jest to 100% orginal,powiedzcie mi jednak czy jest to sygnet podoficerski czy jaka cholera.pozdrawiam
Domino(*) Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 Rzeczywiście - jest identyczny jak mój :) Może było ich kilka wersji?Dałbym sobie głowe uciąć, że nie miał srebrzenia no ale :P
boberlium Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 rarytas oryginalne można kupić w zamkniętych kręgach kolekcjonerów fanatyków :) którzy zrobią wszystko żeby kupić dana rzecz :) Normalni sprzedają publiczne zwykłe śmieci" i nie liczcie , że gdzieś nagle od nie wiadomo kogo kupicie jakiś rarytas
Hildebrand Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 Łysy, Twój pierścień to popularna kantynówka " Waffen SS, w wersji posrebrzanej (w całej srebrnej tez występowały) , dla żołnierzy szeregowych i podoficerów. Wersja różniła się
Hildebrand Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 ceną, więc kto tam ile w kieszeni miał, taki mógł sobie nabyć:)Pozdrawiam.
boberlium Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 tak poza tym pierścienie jak taki bydlak został zabity albo padł naturalnie były deponowane w jakimś muzeum :) po wojnie pewnie je przetopili albo wywiezli i gdzies schowali... to co zostało to jakieś niekontrolowane zguby" :) osobiście brzydził bym sie mieć cos takiego
lysy452 Napisano 6 Czerwiec 2008 Autor Napisano 6 Czerwiec 2008 Hildebrand mam pytanko czy orientujesz sie ile moze kosztowac obecnie taka kantynowka,przynajmniej juz bede wiedzial co mam ufff.pozdro
Pytanie
lysy452
ja w tytule nie bede sie rozpisywal skad i od kogo prosze jedynie o id czy jest to orginal czy fals,mam okazje go kupic,prosze rowniez o podanie wartosci tego sygnetu jesli ktos sie orientuje Ma bicie SS i na dole jakby *80 pozdrawiam
115 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.